Hôtel White Lion 4*

Praag, Tsjechië Productnummer invullen : 263759
Hôtel White Lion 4* - 1
Hôtel White Lion 4* - 2
Hôtel White Lion 4* - 3
Hôtel White Lion 4* - 4
Hôtel White Lion 4* - 5
Hôtel White Lion 4* - 6
Hôtel White Lion 4* - 7
Hôtel White Lion 4* - 8
Bekijk diavoorstelling
Hôtel White Lion 4* REF : 263759
vanaf 253 all-in / persoon van Citytrip de 3 dagen / 2 nachten bij vetrek van Eindhoven 14 dec 2022
Ons aanbod
Details
Inbegrepen in deze reis
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+5 andere steden)
  • Maaltijd Volgens beschrijving
  • Slaapkamer
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

  • Wifi
  • Restaurant
  • Ontbijt inbegrepen
  • TV
  • Airconditioning
  • Dieren toegelaten
vanaf
253 € all-in
Bekijk aanbiedingen

Samenvatting

Haar ligging in het hart van Praag

In de unieke sfeer van de wijk E=iE>kov

Het buitenterras

Ligging

Praag, "magische hoofdstad van Europa", zoals AndrC) Breton zei, bezit het vermogen om degene die haar ontdekt in romantische sferen te brengen, en soms bijna pijn te doen voelen. Het is echt een magische stad, niet alleen door de legendarische alchemisten in het Gouden Straatje, aan de voet van de Burcht, maar vooral door de blijvende getuigenis van meerdere culturen die zich er hebben gevestigd.
Praag, gelegen in de meanders van Vltava, opeenvolgend koninklijke stad, keizerlijke stad, slapend provinciaal stadje, en daarna heroplevende hoofdstad van een moderne Staat, heeft een imago verworven van "moeder der steden", doordat ze in de loop der tijd een uniek artistiek en architecturaal erfgoed heeft opgebouwd.

Het viersterrenhotel White Lion (ex Bily Lev) ligt in het hart van Praag, in de unieke sfeer van de wijk E=iE>kov, slechts drie tramhaltes of een kwartier stappen van het beroemde Wenceslausplein verwijderd. Met de tramhalte vlak bij het hotel kan je zowel de metrolijnen A en à bereiken als het stadscentrum. In de zomer zal je vooral genieten van de mogelijkheid om uit te rusten en je te verfrissen in de ontvankelijke ruimtes van het atrium van het hotel.


Accommodaties

Het hotel biedt modern gemeubelde kamers met een eigen badkamer (douche-wc), lcd-tv, telefoon, gratis wifi, minibar, kluis (tegen betaling)


Diensten en faciliteiten

In het gebouw staat het volgende tot je beschikking:
Receptie geopend van 7 u. tot 19 u.
Koud en warm ontbijtbuffet
Buitenterras
Gratis kluis
Overal in het hotel gratis wifi
Valutadienst
Toiletartikelen op aanvraag
Wasserij en stomerij
Verkoop tickets gezamenlijk vervoer
Verkoop geleide stadsbezoeken en excursies
Gratis verblijf voor huisdieren (op aanvraag bij het hotel)
Lift


Er dient te worden opgemerkt dat sommige van deze diensten ter plaatse een bijkomende kost met zich kunnen meebrengen.

Activiteiten in de buurt

Het hotel ligt in het hart van Praag, in de unieke sfeer van de wijk E=iE>kov. De kronkelige straatjes van deze populaire wijk inspireren je om op zoek te gaan naar het verborgen gezicht van Praag, om de bescheiden wereld van de arbeiders en de kleine handelaars te ontdekken.

E=iE>kov


Wie Praag wil ontdekken in al haar schoonheid en complexiteit mag de geschiedenis van haar inwoners niet vergeten. Het ideale vertrekpunt voor deze zoektochten is precies de wijk E=iE>kov, waar het hotel White Lion ligt. De wijk werd vanaf het begin gebouwd als een verblijfsplaats voor bescheiden mensen die voornamelijk in de fabrieken in de hoofdstad werkten. Hieruit ontstond een unieke plaats, vol kleine binnenplaatsen, huizen, galerieC+n en bochtige straatjes waar je de oorspronkelijke bewoners altijd druk in de weer zag. Een aparte wereld met een speciaal levensritme volgens haar eigen onuitgesproken regels. De huurders van kleine, donkere appartementen propten zich enkel tussen hun muren tijdens de wintermaanden. Bij de eerste zonnestralen zetten ze hun tafels en stoelen buiten, de bierglazen op de vensterbanken, ze kaartten, rookten, dronken, babbelden ... Deze aangename sfeer van lang geleden is nog steeds aanwezig in heel wat kleine restaurantjes en cafC)s in de wijk, waar je wat verfrissing vindt in de kleine zomertuintjes, maar ook in de smalle en pittoreske straatjes van de oude populaire wijk, die zich als gevolg van de ontwikkeling van de stad niet meer aan de rand, maar midden in het hart van de Tsjechische hoofdstad bevindt.

PARUKCEKA

Voel je je opgesloten in de kleine straatjes van E=iE>kov, kom dan naar de heuvels van het park ParukC!Eka vlak achter de straat Prokopova, ten oosten van het hotel. Deze oude wijngaard en agrarische boerderij liggen in het verlengde van de heuvel van de Heilige Kruiskapel, die boven E=iE>kov uitsteekt. Vandaag behoort deze tot de favoriete wandelwegen van de inwoners en bezoekers van de wijk, vooral omwille van haar zonovergoten wandelpaden in de oude wijngaard. Maar dat is niet altijd zo geweest: in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd het domein van ParukC!Eka gebruikt voor militaire training. Er werd een atoomschuilkelder gebouwd op meer dan 20 meter ondergronds onder deze heuvel, geschikt voor 2.500 mensen en voorzien van een eigen water- en elektriciteitsbron. Terwijl een deel van deze immens grote schuilkelder vandaag nog steeds beschikbaar is voor haar oorspronkelijke doeleinden, is in het andere deel een muziekclub en een klimmuur ondergebracht.

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

Charter- of lijnvlucht naar Praag heen en terug, rechtstreeks of met tussenlanding
- Verblijf in een standaard tweepersoonskamer voor de duur van het geselecteerde verblijf
- De luchthavenbelastingen die kunnen schommelen tussen 30 en 200b,


In deze prijs is niet inbegrepen

De transfers luchthaven/hotel/luchthaven
- Optionele verblijfsformules indien niet geselecteerd
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Optionele verzekeringen
- Excursies en uitgaven van persoonlijke aard
- De eventuele bagagekosten naargelang de luchtvaartmaatschappij


Nuttig om te weten

- Als je alleen reist, zal de prijs in je offerte automatisch berekend worden op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.

- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen tussen 2 en 12 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, zal het toepasselijke tarief je worden meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de hotelbezetting.
- Opgelet: de verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten, niet op basis van het aantal dagen (dat kan variC+ren afhankelijk van het tijdsschema van luchtvaartmaatschappijen). Het is mogelijk dat er voor de terugvlucht gebruik wordt gemaakt van nachtvluchten, met aankomst 's avonds heel laat of 's ochtends heel vroeg. Het aantal nachten van je verblijf zal worden gerespecteerd.
- Hoteldiensten en pensionformules beginnen de dag van aankomst en eindigen de dag van vertrek conform de tijdsbepalingen van de hoteluitbater, zonder rekening te houden met aankomst- of vertrekuren van vluchten.
- Indien een van de reizigers in een dossier voor een bepaalde verblijfsformule kiest, zal deze formule automatisch ook worden toegepast voor de andere personen in het reisgezelschap.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er zullen je wel snacks en dranken worden aangeboden, die je betaalt aan de vliegtuigcrew (uitsluitend in cash en in euro).

- Volgens de regels van het internationale hotelwezen, zijn hotelkamers beschikbaar vanaf 14 of 15 uur; huurwoningen vanaf 17 uur op de dag van aankomst. Op de dag van vertrek verlaat je de hotelkamer voor de middag en de huurwoning voor 10 uur, ook als je terugvlucht maar later op de dag is gepland. Heel wat hotels bieden aanvullende diensten aan, al dan niet mits betaling van een toeslag, om je comfort op de dag van aankomst of vertrek te verhogen: de mogelijkheid om langer in je kamer te blijven (late check-out), terbeschikkingstelling van een 'courtesy room' waar je je kunt verfrissen en omkleden voor de luchthaventransfer, beveiligde bagagebewaring tot je in je kamer kunt of nadat je ze hebt verlaten, enz. Deze dienstverlening is afhankelijk van plaatselijke beschikbaarheid en omstandigheden en dus niet afdwingbaar.
- Tenzij anders aangegeven, zal de voertaal van de toeristische diensten Engels zijn
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod, zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperkte mobiliteit.


- Dit aanbod kan niet gewijzigd worden en is niet terugbetaalbaar.