Rondreis Grand Tour Ecuador

Quito, Ecuador
Rondreis Grand Tour Ecuador - 1
Rondreis Grand Tour Ecuador - 2
Rondreis Grand Tour Ecuador - 3
Rondreis Grand Tour Ecuador - 4
Rondreis Grand Tour Ecuador - 5
Rondreis Grand Tour Ecuador - 6
Rondreis Grand Tour Ecuador - 7
Rondreis Grand Tour Ecuador - 8
Rondreis Grand Tour Ecuador - 9
Rondreis Grand Tour Ecuador - 10
Rondreis Grand Tour Ecuador - 11
Rondreis Grand Tour Ecuador - 12
Rondreis Grand Tour Ecuador - 13
Rondreis Grand Tour Ecuador - 14
Rondreis Grand Tour Ecuador - 15
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
Rondreis Grand Tour Ecuador REF : 239960
vanaf 2679 all-in / persoon van 11 dagen / 9 nachten bij vetrek van Parijs 16 sep 2022
Ons aanbod
Details
 • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs
 • Maaltijd Volgens beschrijving
 • Slaapkamer
 • Transfer
 • Franstalige gids
 • Bezoeken volgens programma
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Description
vanaf
2679 € all-in
Bekijk aanbiedingen

Samenvatting

Samenvatting van het product

Je programma

Dag 1: Aankomst in Quito / Transfer naar Otavalo (1.30 u. rijden)
Dag 2: Otavalo / Evenaarslijn Quitsato / Quito City (3 u. rijden).
Dag 3: Quito / Amazonegebied (5.30 u. rijden)
Dag 4: Amazonegebied / Puyo / Baños / Riobamba (5.00 u. rijden)
Dag 5: Riobamba / Trein (1.30 u) / Ingapirca / Cuenca (5.30 u. rijden)
Dag 6: Cuenca/ Guayaquil (4 u. rijden)
Dag 7: Guayaquil
Dag 8: Guayaquil – La Maná (5 u. rijden)
Dag 9: La Maná – Quilotoa – Lasso (2.30 u. rijden)
Dag 10: Lasso – Cotopaxi – Quito – Transfer naar de luchthaven (1.30 u. rijden)
Dag 11: Aankomst in België

De sterke punten van je programma

• Bezoek aan het historische centrum van Quito en Cuenca, UNESCO-werelderfgoed.
• Kruisen van de evenaarslijn, de scheidingslijn tussen het noordelijke en het zuidelijke halfrond, in de 18de eeuw berekend door de La Condamine.
• Wandeling op de inheemse markt van Otavalo, de belangrijkste van heel Zuid-Amerika.
• Overschouwen van de Andesreuzen: de valleien van het centrum van het land omgeven door imposante besneeuwde vulkanen (Cotopaxi, Chimborazo).
• Kennismaking met de Quichuagemeenschap in het Amazonegebied in het teken van cacao
• De stad Baños, gedomineerd door de Tungurahuavulkaan
• Uitstap met de Andestrein zigzaggend langs de helling tot op de site van de "Nariz del Diablo".
Bezoek aan de bloemenstad Cuenca met een rijk historisch patrimonium
• Tussen Cuenca en Guayaquil, de mooie Andesroute tot aan de Stille Oceaan en rivierdelta van de Guayas.
• Bezoek aan een banaan- en cacaoplantage op de route Guayaquil – La Maná.
• De smaragdkleurige krater van de Quilotoa en de prachtige streek
• De beroemde Cotopaxivulkaan in de regio Lasso
• Geselecteerde maaltijden als kennismaking met de specialiteiten van de Ecuadoraanse keuken.
• Kleine comfortabele charmehotels

Jouw gedetailleerd programma

Dag 1 - Maandag / Aankomst in Quito/ Otavalo
Aankomst op de luchthaven van Quito. Onthaal door je Franstalige gids en vertrek naar Otavalo.
Vrij diner en overnachting in hotel Indio Inn of gelijkwaardig


Dag 2 - Dinsdag / Otavalo / Evenaarslijn - Quitsato/ Quito city
Ontbijt
Bezoek aan de ambachtenmarkt van Otavalo: Wandeling op deze markt die in verschillende delen is verdeeld: fruit en groenten, vlees, granen en handwerk (wol en stoffen). Bijeenkomst van de lokale inheemse gemeenschappen met hun traditionele klederdracht, waaronder de beroemde gouden kettingen van de vrouwen en de donkere poncho's van de mannen.
Vertrek naar Quitsato- Breedtegraad 0 0' 0''. Aankomst in Cayambe, bezoek aan het kleine openluchtmuseum van Quitsato. Precies op de evenaarslijn staat een grote zonnewijzer, op breedtegraad 0 0' 0''. Interessante uitleg over de locatie van de site, ook aan de hand van de sterren en de bergen. Deze plek heeft een grote historische waarde omdat de Franse landmetingsexpeditie hier kwam in juni 1736. De resultaten ervan zijn gegraveerd op een grote stenen plaat die zich nu in het astronomisch observatorium van Quito bevindt.


Ter plaatse te ontdekken:
- "La Bola de Guachalá", een stenen aardbol ter ere van de evenaarslijn. Hij bevindt zich precies op de lijn die de aarde in twee halfronden verdeelt: een noordelijk en een zuidelijk.
- De zonnewijzer van Quitsato, ook precies op de evenaarslijn gelegen
- Museo de la Cultura Solar - La Mitad del Mundo, met audiovisuele voorstellingen over geschiedenis, aardrijkskunde, archeologie, astronomie, geodesie en veel andere onderwerpen, met grappige ervaringen
Lunch in een plaatselijk restaurant
Bezoek aan Quito, UNESCO-werelderfgoed.
Voorstelling van het opmerkelijke en levendige historische centrum van Quito, met aandacht voor het bouwkundige erfgoed van de 17de en 19de eeuw. Begin van de wandeling met de koloniale wijk San Marcos, Santo Domingo, La Ronda.
Verder naar de Plaza de la Independencia met de Kathedraal van Quito en het Aartsbisschoppelijk Paleis, met bogen en fonteinen; La Compañia (de kerk van la Compañia de Jésus), de barokparel in "Mudéjar" stijl met een met bladgoud bekleed interieur.
Bezoek aan de kerk van San Francisco, gebouwd op de fundamenten van een Incapaleis met meesterwerken uit de Zuid-Amerikaanse religieuze kunst, en omringd door mooie koloniale huizen.
Lunch in een plaatselijk restaurant.
Vrij diner en overnachting in hotel Reina Isabel of gelijkwaardigDag 3 – Woensdag / Quito / Amazonegebied
Ontbijt
Reis naar de tropische vlakte van de Amazone waarbij de opmerkelijke veranderingen in de vegetatie en het landschap opvallen als we het Andesgebergte oversteken.
Verder door de overgangszone. Stop bij de Mirador de la Virgen de los Guacamayos, met een mooi uitzicht over het hooggelegen regenwoud van het Antisanareservaat en het nationaal park van Sumaco.
Lunch onderweg in Baeza voor een van de heerlijkste forellen van de streek.


Aankomst in de lodge. Welkomstcocktail.
We maken een wandeling naar de 12 meter hoge waterval en genieten van de schoonheid van de plek en de inheemse fauna en flora.
Je lokale Quichuagids neemt je mee op stap in de jungle en deelt zijn kennis over de streek en de lokale fauna en flora met je! Je komt veel te weten over geneeskrachtige planten die de inheemse volkeren van de streek gebruiken, en onze gids laat je kennismaken met uitzonderlijke plekken, zoals heilige plaatsen met talrijke fossielen en rotstekeningen.
Op slechts 600 meter van de lodge kan je een inheemse Quichuagemeenschap met de naam "9 de Junio" ontmoeten. Je komt hier veel te weten over de lokale cultuur, traditionele dansen en het maken van de beroemde dranken guayusa en chicha.
Je kan lunchen in het restaurant met een prachtig zicht op een vijver, zodat je onder het genot van een heerlijke maaltijd talrijke vogelsoorten kan bewonderen zoals de beroemde Arassari of de Amazoneijsvogel.
's Nachts neem je deel aan een speciale activiteit over chocolade, waar je kennismaakt met het proces van de verwerking van de chocoladeboon tot chocoladereep van kleine telers van biologische cacao in het Amazonewoud. Je roostert cacaobonen, maalt ze en laat de chocolade smelten om te genieten van heerlijk fruit bij de chocolade.
Diner en overnachting in de Huasquila Lodge of gelijkwaardig

Dag 4 – Donderdag / Amazonegebied / Puyo / Baños/ Riobamba
Ontbijt.
Op stap in het woud met je lokale gids. Mogelijkheid tot zwemmen in de rivier aan het eind van de wandeling.
Terugkeer naar de lodge en vertrek naar Baños.
We nemen de Cordillera in de richting van Puyo, waar je een winkel met artikelen van balsahout kan bezoeken. Je maakt er kennis met de grondstof en de manier waarop het hout wordt bewerkt en beschilderd. Mogelijkheid om voorwerpen van balsahout te kopen. Verder over deze duizelingwekkende weg van de Canyon van de Pastaza en de watervallen tot in Baños.
We gaan naar Baños, een lieftallig en vredig stadje op 1800 meter hoogte, in de subtropische zone met een aangenaam klimaat. De stad ligt in de schaduw van de overweldigende Tungurahua met zijn talrijke watervallen, en ontleent zijn naam aan het zwavel- en ijzerhoudende koude en kokende water dat uit het binnenste van de vulkaan opborrelt. De streek is bezaaid met velden met suikerriet, mandarijntjes, tomaten en perziken.
Stop bij de Pailon del Diablo (Agoyán), waar een indrukwekkende waterval zich met een waanzinnig geraas in een kloof stort.
Lunch in een plaatselijk restaurant. Je kan er de beroemde avocadocrème proeven. De eigenaar van het restaurant leert je llapingachos (aardappelpannenkoeken) en de bekende pittige ají-saus maken.
Bezoek aan Baños: de dominicanerkerk van Virgen de Agua Santa, de verkeersvrije straten met de vele verkopers van vers suikerrietsap en "melcocha" (marshmallows van suikerriet), de werkplaatsen waar voorwerpen van tagua (ook wel bekend als plantaardig ivoor) worden gemaakt, en waar je kennismaakt met deze tropische palmvrucht waar ambachtslieden voorwerpen van maken.
Verder naar de stad Riobamba, die bekendstaat als de "Sultan van de Andes" door zijn bevoorrechte ligging aan de voet van de Chimborazo, de hoogste berg van Ecuador (6310 m). Dit stadje met een honderdduizendtal bewoners is gegroeid rond de spoorlijn die de kust verbindt met de Andes en ligt niet ver van indrukwekkende bergen. Dit is de enige stad in Ecuador die verbroederd is met een Franse stad (Saint Armand-Montrond). Riobamba zou in 1534 gesticht zijn door Diego de Almagro, maar werd in 1797 volledig van de kaart geveegd door een zware aardbeving. De stad werd vervolgens 25 km ten oosten van de oorspronkelijke locatie bij Cajabamba weer opgebouwd. Riobamba is omgeven door prachtige bergtoppen, waaronder de hoogste vulkaan van Ecuador: de Chimborazo (6310 m).
Vrij diner en overnachting in hotel Hosteria Casa Real of gelijkwaardigDag 5 – Vrijdag / Riobamba / Trans-Andes trein / Ingapirca / Cuenca
Ontbijt
Transfer naar het station van Alausi en instappen in de Trans-Andes trein*. We doorkruisen verschillende afgelegen landschappen en komen zigzaggend aan bij de Nariz del Diablo (Alausi/Sibambe/Alausi). Stop van 1 u. in Sibambe om te verfrissen. Een dansgroep van de Nizag verwelkomt de passagiers.
*Belangrijk: De Ecuadoraanse spoorwegen kunnen deze trein annuleren door onvoorziene gebeurtenissen (aardverschuivingen). In dat geval wordt de route per bus afgelegd zonder over de "Nariz del Diablo" te gaan.
Met de bus naar de archeologische Incasite van Ingapirca uit de 15de eeuw. Verkenning van deze site gebouwd onder het bewind van Incaheerser Huayna Capac.
Lunch in het plaatselijke restaurant
Vertrek naar Cuenca (volledige naam: Santa Ana de los Rios de Cuenca), dat terecht als een van de mooiste steden van Ecuador wordt beschouwd. Het historische centrum is sinds 1999 UNESCO-werelderfgoed. Cuenca heeft alles voor een openhartig en krachtig karakter. Alle delen van de stad zijn gevarieerd en origineel. De architectuur, het landschap, de gebruiken, en natuurlijk de bewoners.
Vrij diner en overnachting in hotel De Las Culturas of gelijkwaardigDag 6 – Zaterdag / Cuenca /Guayaquil
Ontbijt
Bezoek aan Cuenca, culturele stad met koloniale en republikeinse woningen en kerken gebouwd op de ruïnes van het oude "Tomebamba". Cuenca staat bekend als de mooiste stad van Ecuador. Wandeling door de straten en pleinen met een weelderige begroeiing. Je volgt er wat bekendstaat als de route van de Fransen, met o.a. de La Condamine straat, genoemd naar Charles Marie de La Condamine, beroemd wetenschapper en lid van de eerste Franse landmetingsexpeditie; de plaza San Sebastian; het Museo Principal de Arte Moderno, waar de Bienal de Cuenca gevestigd is en een uitstekend voorbeeld van de Franse invloed op de architectuur en decoratie van het begin van de 20ste eeuw.
Bezoek aan de bloemenmarkt op het plein van de Carmen de la Asunción kerk. Verder naar het uitkijkpunt van Turi, met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de omringende bergen.
Bezoek aan de fabriek en het museum van panamahoeden van de familie Ortega. Deze hoeden werden in Ecuador gemaakt om de arbeiders die het Panamakanaal aanlegden, te beschermen.
Bezoek aan het Museo de las Culturas Aborígenes (Museum van Inheemse Culturen) met archeologische, culturele en etnografische stukken van Ecuador.
Vertrek naar Guayaquil, de belangrijkste haven van Ecuador via een van de uitzonderlijkste wegen van het land: afdaling van de top van het Andesgebergte tot aan de tropische vlakte tegenover de Stille Oceaan. Tijdens de rit valt de veranderende vegetatie op met hier en daar rijstvelden, cacao- en fruitplantages.


Onderweg reizen we door het Nationale Park Cajas. Deze regio van 29.000 hectare is sinds 1977 een Nationaal Park. Er liggen niet minder dan 275 meren met een naam. Het is een merencomplex op een gemiddelde hoogte van meer dan 3.000 m, met pieken van meer dan 4.200 m. Het is geclassificeerd als Andesregenwoud en biedt een thuis aan diverse dieren- en plantensoorten - een waar paradijs voor natuurliefhebbers.
Onderweg stop je voor een bezoek aan een biologische cacaoplantage.
De plantage combineert traditionele technieken uit het begin van de vorige eeuw met de modernste procedés om de beroemdste cacao ter wereld te produceren met een ongeëvenaarde smaak en aroma. Deze cacao is nu een essentieel ingrediënt voor de beste chocolade ter wereld. Demonstratieproeverij
Lunch op de UNOCACE-plantage.
Vertrek naar Guayaquil, de grootste en levendigste stad van Ecuador via een van de uitzonderlijkste wegen van het land: afdaling van de top van het Andesgebergte tot aan de tropische vlakte tegenover de Stille Oceaan. Tijdens de rit valt de veranderende vegetatie op met hier en daar rijstvelden, cacao- en fruitplantages.
Bezoek te voet aan de stad. Je zal onder de indruk zijn van de heel moderne gebouwen en de oude woningen, alsook het drukke leven in deze heel gemengde stad. Ontdek de moderne kathedraal in neogotische stijl en de Rotonda, die de ontmoeting tussen de twee vrijheidsstrijders Simon Bolivar en José de San Martin in 1822 herdenkt. Uitzicht op de Cerro del Carmen.
Ontdekking van de lange Malécon 2000, met openbare tuinen op de oever van de rio Guayas en winkels, galerijen, restaurants en musea. Bezoek aan de wijk Las Peñas, met de laatste houten gebouwen uit de koloniale tijd. Er staan nog altijd enkele oude kanonnen gericht op de zee. Tegenwoordig is deze wijk vooral geliefd bij kunstenaars.
Vrij diner en overnachting in hotel Grand Hotel Guayaquil of gelijkwaardigDag 7 - Zondag / Guayaquil
Ontbijt
Vrije dag in Guayaquil

In optie in de "Discovery plus pack": Dag in Playas Villamil en Puerto del Morro
Uitstap naar de kust van de Stille Oceaan: Playas de Villamil
Vertrek 's ochtends vroeg van Guayaquil naar Playas de Villamil (97 km). Dit is de dichtstbijzijnde badplaats van Guayaquil. Ze ligt 3 meter boven het zeepeil, met een gemiddelde temperatuur van 24°C. Aankomst en rechtstreekse transfer naar Puerto del Morro.
Puerto del Morro is een schilderachtig dorpje op 9 km van Playas Villamil te midden van weelderige groene mangroves, waar de bewoners leven van ambachtelijke visserij en de vangst van schelpdieren met respect voor het milieu. Puerto del Morro ligt in het kanton Guayaquil, in de provincie Guayas. Het is een landelijk gebied op twee uur van Guayaquil en op 15 minuten van het kanton Général Villamil. In 2007 is dit gebied door het Ministerie voor het Milieu uitgeroepen tot een Beschermd Gebied - Bosreservaat Manglares
Bezoek aan Puerto del Morro. Je gaat aan boord van een kleine boot voor een tocht van een uur. Fauna en flora: mogelijk dolfijnen, reigers, fregatvogels, mangrove…enz.
Terug naar Playas de Villamil en ontspannen op het strand. Mogelijkheid tot baden. Douches en kleedkamers beschikbaar.

Lunch in een plaatselijk restaurant.
Vrij diner en overnachting in hotel Grand Hotel Guayaquil of gelijkwaardigDag 8 – Maandag / Guayaquil / La Maná
Vertrek naar La Maná, in de provincie Cotopaxi.
Onderweg talrijke plantages met suikerriet, rijst en tabak. Bezoek aan een banaanplantage.
Picknicklunch met een grote selectie exotisch fruit uit de streek.
Vrij diner en overnachting in hotel Grand Hotel La Maná of gelijkwaardigDag 9 – Dinsdag / La Maná / Quilotoa / Lasso
Ontbijt
Transfer naar de krater van de Quilotoa, waar boerengemeenschappen op de flank van de vulkaan wonen. Traject via de weg van Tigua met wilde landschappen van het diepe Ecuador.
Mogelijkheid om af te dalen tot aan het turquoise meer. Terug te voet of met muilezel (toeslag van 10 USD ter plaatse te betalen)
Vrije lunch. Verder naar het kleine dorp Lasso.
Diner en overnachting in Hostería La Quinta Colorada of gelijkwaardigDag 10 / Lasso / Cotopaxi / Quito
Ontbijt
Bezoek aan het Nationaal Park Cotopaxi. Dit Nationaal Park is gelegen rond de Cotopaxivulkaan in de provincies Cotopaxi, Napo en Pichincha. Het werd opgericht op 11 augustus 1975 en strekt zich uit over 33.393 hectare. Het park kan gesloten worden als de Cotopaxivulkaan actief is.
Lunch in een restaurant in het park.
Vertrek naar Quito.
Transfer naar de luchthaven. Assistentie bij de inschepingsformaliteiten en terugvlucht naar Frankrijk.
Nachtvlucht

Dag 11 / Frankrijk
Aankomst in België

Goed om te weten

 • Lange reistijd in de bergen tussen sommige etappes. De landschappen zijn indrukwekkend, maar de klanten moeten dit toch weten.
 • Voor Belgische onderdanen moet het paspoort na terugkeer in België nog minstens zes maanden geldig zijn.
 • Geen vereiste vaccinaties. Zorg voor een muggenwerend middel voor het Amazonegebied
 • Het grootste deel van de rondreis (behalve Amazonegebied) speelt zich op meer dan 2000 m hoogte. Sommige cols liggen op meer dan 3000 m hoogte. Ga langs bij je dokter alvorens in te schrijven
 • Grote verschillen in klimaat. Het aangenaamste seizoen loopt van juni tot december: gematigd klimaat of koud in de bergen, warm en vochtig in het Amazonegebied en Guayaquil
 • De reizen vinden plaats met minimaal 2 en maximaal 16 deelnemers voor de versie 'Confidentiel' en 26 deelnemers voor de versie 'Classique'.
 • Vertrekdata Klassieke Versie: 27/01 - 24/02 - 23/03 - 13/04 - 11/05 - 13/07 - 03/08 - 28/09 - 26/10 - 9/11 - 23/11
 • Vertrekdatums versie Confidentiel: 13/01 - 10/02 - 9/03 - 27/04 - 08/06 - 14/09 - 12/10 - 7/12
 • Opgelet: De prijzen en taksen van de binnenlandse vluchten zijn niet afhankelijk van ons tariefbeleid en kunnen zonder voorafgaande verwittiging verhogen. De Ecuadoraanse luchtvaartmaatschappijen en de staat kunnen beslissen om hun prijzen te veranderen zonder voorafgaande verwittiging. Hou dit goed in het achterhoofd.
 • Niet inbegrepen in de prijs zijn de mogelijke verhogingen die zich kunnen aandienen doorheen het jaar (inkomgelden, hotels of vervoer), die te wijten zijn aan externe factoren, zoals de verhoging van de brandstofkosten

Belangrijk

Als je alleen reist, zal de prijs van je offerte automatisch worden berekend op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kinderen jonger dan 16 jaar zijn niet toegelaten bij deze rondreis.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de hotelbezetting.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er zullen je wel snacks en dranken worden aangeboden, die je betaalt aan de vliegtuigcrew (uitsluitend in cash en in euro).

- Dit aanbod kan niet worden gewijzigd en is niet terugbetaalbaar

Formaliteiten

INFORMATIE OVER JE VLUCHTEN:
Hou er rekening mee dat er bij vluchten naar deze bestemming vaak tussenlandingen gebeuren.
Hou er rekening mee dat de luchthaven van aankomst in Parijs een andere kan zijn dan die van vertrek.

VOOR EN NA DE VLUCHT: Vertrek vanuit een andere provincie.
De verplaatsingen voor en na de vlucht gebeuren per vliegtuig, trein of bus. Omwille van technische redenen kan de verplaatsing voor en/of na de vlucht pas de dag voor vertrek of de dag na terugkomst plaatsvinden. De kosten voor de transfer luchthaven/luchthaven, station/luchthaven en omgekeerd, de eventuele maaltijden en overnachtingen op de doorreis richting Parijs als gevolg van een vertrek/terugkomst in een andere provincie zijn ten koste van de klant. Tickets kunnen niet gewijzigd worden en zijn niet terugbetaalbaar.

TER INFORMATIE:
De paspoortgegevens van alle passagiers moeten doorgegeven worden zodra je boeking bevestigd wordt, meerdere weken voor de vertrekdatum.
GELIEVE VOLGENDE PASPOORTGEGEVENS MEE TE DELEN (BIJ DE BOEKING OF 2 MAAND VOOR DE VERTREKDATUM):
- NAAM (identiek aan het formulier ESTA)
- VOORNAAM
- PASPOORTNUMMER
- PLAATS VAN UITGIFTE VAN HET PASPOORT
- VERVALDATUM VAN HET PASPOORT
- GEBOORTEDATUM VAN DE PASSAGIER
- GESLACHT
- NATIONALITEIT
- LAND VAN VERBLIJF
- INDIEN VISUM UITGIFTEPLAATS EN -DATUM VAN VISUM, GEBOORTEPLAATS VAN DE PASSAGIER

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

Internationale vlucht heen/terug Frankrijk - Quito - Frankrijk
Internationale luchthavenbelastingen
Verblijf in tweepersoonskamer in de vermelde of gelijkwaardige hotels, volgens beschikbaarheid bij de reservering.
Amerikaans ontbijt of ontbijtbuffet, afhankelijk van het hotel.
Halfpension van het ontbijt op dag 2 tot en met het ontbijt op dag 10 voor de formule halfpension
In het programma voorziene toegangskaarten en bezoeken.
Franstalige gids voor de volledige rondleiding.
Transfers en transport over land in privébus.
Trainbiljet voor Alausi/ Sibambe/ Alausi.
Dragen van 1 stuk bagage per persoon in hotels en luchthavens

In deze prijs is niet inbegrepen

Lunches en diners die niet op het programma vermeld worden
Dranken en persoonlijke uitgaven.
Alle diensten met vermelding optioneel of betalend.
De verplichte fooien voor de gidsen, chauffeurs en restaurants. (Reken op ongeveer 3,00 USD / dag / persoon voor een gids en 1,50 USD / dag / persoon voor een chauffeur. - ter plaatse te betalen
Eventuele kosten voor de bagage, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij