Hotel Le Relais de l'Hermitage 3*

St Denis, Reunion Productnummer invullen : 408331
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 1
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 2
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 3
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 4
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 5
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 6
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 7
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 8
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 9
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 10
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 11
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 12
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 13
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 14
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* - 15
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
Hotel Le Relais de l'Hermitage 3* REF : 408331
vanaf 1430 all-in / persoon van 10 dagen / 7 nachten bij vetrek van Parijs 26 mei 2024
Ons aanbod
Details
 • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+1 andere steden)
 • Ontbijt
 • Slaapkamer
 • Transfer
vanaf
1430 € all-in
Bekijk aanbiedingen
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

 • Wifi
 • Restaurant
 • Zwembad
 • Buitenzwembad
 • Sportveld
 • TV
 • Airconditioning

Samenvatting

Onmiddellijk aan de Ermitage-lagune gelegen
Gezellig hotel
Optionele excursies mogelijk
Ligging

Het eiland Réunion, een Frans overzees departement in de Indische Oceaan, is een vulkaaneiland met een weelderige vegetatie, landschappen met tal van facetten en een authentieke cultuur.
Réunion biedt een uitzonderlijke natuurlijke omgeving, met een tropisch klimaat en een zeer steil reliëf, dat gevormd wordt door 3 enorme caldeira's – Salazie, Mafate en Cilaos – rond de slapende vulkaan Piton des Neiges, plus de Piton de la Fournaise, een van de meest actieve vulkanen ter wereld.
Door die bijzondere kenmerken is Réunion een unieke bestemming waar de zee nooit ver weg is. Het eiland is een echte smeltkroes van culturen en staat niet alleen bekend om zijn heerlijke kruiden, maar ook om zijn traditionele muziek genaamd Maloya.

Hotel Le Relais de L’Hermitage 3* bevindt zich in St Gilles, een van de mooiste badplaatsen van het eiland.
Het ligt midden in een weelderige tropische tuin van drie hectare en biedt rechtstreekse toegang tot de Ermitage-lagune, een natuurreservaat.
De luchthaven St Denis Roland Garros bevindt zich op 40 km.


Accommodaties

Het hotel telt 163 kamers die verdeeld zijn over een gebouw van twee verdiepingen met alle voorzieningen voor een aangename vakantie.

Alle kamers beschikken over airconditioning, een rechtstreekse lijn (oproepen met toeslag), interactieve tv, kluis, badkamer met douche of ligbad en haardroger, minibar (consumpties tegen betaling), een individuele internetbox en een welkomstpakket.

Tijdens je vakantie verblijf je in een standaardkamer met een oppervlakte van 25 m².
De kamer kan gedeeld worden met een derde volwassene (eenpersoonsbed van 90 x 180 cm).


Restaurants en bars

Om je vakantie in alle vrijheid te kunnen invullen is enkel het ontbijt inbegrepen.

Met toeslag is echter ook halfpension mogelijk (exclusief dranken). Uw maaltijden worden gebruikt in het hoofdrestaurant van het hotel.


Le Relais de L’Hermitage staat bekend om zijn rijke gastronomische aanbod.

Le Papayer, het hoofdrestaurant met uitzicht op de tuinen, serveert buffetgerechten.
Het is open van 7 tot 10 uur voor het ontbijt en van 19.00 tot 21.30 uur voor het diner (buffet of menu)

La Case Vanille kijkt uit over het zwembad en de tuinen en serveert hoogstaande lokale en internationale gerechten.
Het is open voor de lunch van 12 tot 14 uur (à la carte)

Bar Le Tamarin, aan het zwembad, is een bruisende plek met heerlijke cocktails, lokale snacks en een fijne wijnkaart.


Aanbod en activiteiten

Hotel Le Relais de L’Hermitage 3* beschikt over twee zwembaden, waarvan er één wordt verwarmd tijdens de winter op het zuidelijke halfrond.


Voor de sportievelingen: Aquabike, aquagym, aquapalming, crosstraining, beachvolleybal, petanque, tafeltennis, tennis (geen bruikleen van materiaal).
Bepaalde activiteiten zijn met toeslag.

Het is tevens mogelijk om een elektrische fiets te huren om de omgeving te verkennen (afhankelijk van de beschikbaarheid ter plaatse).


Excursies vanaf het hotel - te reserveren en te betalen bij je boeking

Tijdens je verblijf kan je het eiland Réunion naar wens verkennen dankzij uiteenlopende excursies die vertrekken aan hotel Le Relais de L’Hermitage 3* (te reserveren en te betalen bij je boeking)


- Cirque de Cilaos (alleen op maandag - volledige dag inclusief lunch) - bergdorp en kuuroord:
De eerste stop vindt plaats in de buurt van Saint-Leu, voor een bezoek aan het bijzondere natuurfenomeen Le Souffleur. Vervolgens doorkruisen we de regio rond Saint-Louis, met zijn fabrieken, zijn moskee, zijn hindoetempel en zijn kerk. Daarna verlaten we de RN 1 en trekken we richting de bergen. Eerst rijden we door de wijk La Rivière Saint-Louis met zijn traditionele creoolse woningen en mooie Franse tuinen, om vervolgens in de vallei van de Bras de Cilaos de beroemde weg met 400 bochten te nemen! Hier kijk je echt je ogen uit! Tijdens deze comfortabele rit richting het binnenland zijn de landschappen ronduit spectaculair. De tunnels, het mooi gelegen Peter Both, het bijzondere Palmiste Rouge, de steile hellingen en de groene toppen doen je elk besef van tijd verliezen terwijl je van het ene naar het andere wondermooie uitzichtpunt rijdt! Zo bereiken we wat later Cilaos, dat op een hoogte van gemiddeld 1300 meter ligt. In dit sportieve kuuroord vinden we de hoogst gelegen wijngaarden van Frankrijk. Het tweelingbroertje van Chamonix is een ware oase van rust.
Vanaf La Roche Merveilleuse, net boven de gemeente, hebben we een adembenemend uitzicht over de volledige caldeira.
Na een kennismaking met de artisanale producten van 'Les Jours de Cilaos' en een typische streekmaaltijd dalen we weer af naar de kust. We lassen nog een laatste stop in aan L’Etang-Salé, waar we Le Gouffre bezoeken, nog zo'n natuurfenomeen waarover
tal van verhalen bestaan. Terugkeer naar het hotel omstreeks 17 u.


- Le Volcan (alleen op dinsdag, volledige dag inclusief lunch) - Saga du Rhum en bezoek aan La Cité du Volcan:
De frisse ochtendlucht ruimt al snel plaats voor de natuurlijke hitte van de vulkaansites. Langs de wegen in het westen wisselen vredige kusten en steile hellingen elkaar af tot in Saint-Pierre. Hier begint de klim naar La Plaine des Cafres en naar La Grande Ferme. Heide, gentianen, kleine dorpjes, weiden, koeien en bossen vormen het landschap tot aan de 'Nez de Boeuf' op 2070 m hoogte. Daarna strekt zich een verrassende vallei uit met 22 km vol geologische
verrassingen! De gapende Commerson-krater vormt een eerste rotsig vraagteken op onze route. Deze speeltuin voor geologen is echter slechts de voorbode van wat ons verderop te wachten staat.
We trekken immers naar een hoogte van 2360 m. Na ons voorgerecht krijgen we heel andere koek voorgeschoteld! De weidsheid van La Plaine des Sables is nauwelijks te bevatten en het lijkt wel alsof we plots op de planeet Mars beland zijn. Een onbeschrijfelijk gevoel! Aan de Bellecombe-pas op 2311 m kijk je vanaf een meer dan 150 m hoge klif uit over een enorm gebied van 22 op 10 kilometer met daarin maar liefst 60 vulkaankraters. De hoogste ervan is de Bory, waarvan de top op 2631 meter ligt.
Na een rijkelijke berglunch verlaten we deze natuurlijke basaltmeesterwerken en rijden we naar de hoofdstad van het zuiden,St Pierre, waar we kennismaken met een heel andere wereld, namelijk die van de rum!
En daarvoor is er geen betere plek dan La Saga du Rhum. Dit museum maakt deel uit van Isautier. Deze familiale stokerij werd opgericht in 1845 en is daarmee de oudste van het eiland. Terugkeer naar het hotel omstreeks 17 u.


- Het Ongerepte Zuiden (enkel op woensdag - volledige dag inclusief lunch) - met bezoek aan Le Jardin des parfums en des épices:
In de voormiddag vertrekken we met de bus naar het zuiden van het eiland. Nadat we Grands Bois en het winderige deel van het eiland hebben doorkruist, zien we dat de landschappen geleidelijk aan veranderen. Al vele eeuwen lang zijn de zee en de rotsen langs de ongerepte kust hier in een titanengevecht verwikkeld. Doordat het langs de zuidkust regelmatig regent, groeit hier een weelderige tropische vegetatie. De uitlopers van de vulkaantoppen zijn begroeid met oerbossen, waar vogelsoorten leven zoals de phaethon, de reunionkiekendief en de olijfgroene réunionbrilvogel.
Grand-Anse was de eerste bewoonde locatie in het zuiden. Het is een indrukwekkende plek: een tapijt van groen strekt zich in de schaduw van de kokospalmen uit tot aan het ruwe zandstrand, waar volledige stukken koraal aantonen dat het eiland nog jong is en voorzichtig moet bezocht worden om zijn kwetsbaarheid te beschermen. Hier en daar verwijzen restanten van fabrieken en zetmeelproducenten naar vervlogen periodes, die vandaag stap voor stap plaats ruimen voor modernere tijden.
Het zijn echter plaatsjes als Le Tremblet en Le Brûlé die samen met lavastromen als 'Aa' (scherpe lava) en 'pahoehoé' (touwlava) voor het spektakel zorgen! De vraag die je je hier meteen stelt, ishoe het mogelijk is dat de poorten naar de hel zo dicht bij het paradijs liggen! Het gebeurt niet vaak dat iets akelig en prachtig tegelijk is, of subliem, maar ook apocalyptisch. Het is dan ook niet evident om deze unieke landschappen, deze terugblik op het ontstaan van de wereld, met woorden te beschrijven. Het echte voorrecht is om ze ter plaatse met eigen ogen te bekijken.
In Le Jardin des Parfums en des Epices, die we in het begin van de namiddag bezoeken, lijken alleen Adam en Eva te ontbreken! Terugkeer naar het hotel omstreeks 18 u.


- Le Piton Maïdo (alleen op vrijdagvoormiddag - excursie van een halve dag - lunch niet inbegrepen) - inclusief bezoek aan de markt van St Paul:
Hoogtemeters à volonté! Over een afstand van 27 km rijden we van zeeniveau tot een hoogte van 2200 m! Het landschap verandert drastisch naarmate we de kust achter ons laten en langs de dorpjes door acaciabossen en geraniumvelden het tamarindebos bereiken en uiteindelijk aan de rand van de Mafate-caldeira staan. Vanaf het Belvédère du Maïdo ontvouwt zich voor onze ogen een spectaculair uitzicht over het eiland! Voor ons ligt een caldeira van meer dan 9000 hectare, waarin zich een vijftiental dorpjes en talloze wandelpaden bevinden om deze prachtige bergstreek te ontdekken! In de verte ontwaren we tussen de toppen door zelfs de Indische Oceaan. Op de terugweg houden we halt bij een producent van etherische geraniumolie en maken we niet alleen kennis met het unieke aroma van dit product, maar ook met een aantal creoolse landbouwtradities.
Op de markt van St Paul vind je alle mogelijke producten uit het gebied van de Indische Oceaan. Pittige pepertjes, bittermeloenen, pitaja's en heerlijke kumquats zijn maar enkele van de vele producten die te koop worden aangeboden in de straatjes. Wie graag een aandenken mee naar huis neemt aan deze unieke markt aan zee, kunnen we een tafellaken met eenvoudig borduurwerk aanraden, huisgemaakte charcuterie of een hoed of tas in gevlochten palmbladeren. Terugkeer naar het hotel omstreeks 12.30 u..


- Le Cirque de Salazie (alleen op zaterdag - volledige dag inclusief lunch) - met bezoek aan het Maison Folio en aan een vanilleproducent:
Vertrek omstreeks 7.30 of 8.00 u. We rijden richting het noorden. Aan het drukke verkeer en de grote wegen is duidelijk te merken dat dit het economische hart van Réunion is. Nadat we over de bekende, dertien kilometer lange Route du Littoral gereden hebben, voorbij de hoofdstad Saint-Denis, die dateert uit de tijd van de 'Compagnie des Indes' en aanvoelt als een nette metropool, zien we de groene suikerrietvelden van Sainte-Marie. Even verderop, aan de toegangspoort tot het oosten van het eiland, trekken de bontgekleurde hindoetempels meteen de aandacht.Onze zintuigen worden stevig op de proef gesteld! Ook voor onze smaak- en geurzin valt er echter heel wat te beleven: we leren alles over de teelt van de vanilleplant, de avonturen van de eerste pioniers en de fijne kneepjes in het productieproces van deze kostbare smaakmaker. Onze eindbestemming, het groene Salazie, wordt omgeven door verrassende landschappen. Vanaf de weg zijn duizenden aroma's, watervallen en bloemen te bewonderen tot helemaal boven, op bijna duizend meter hoogte! Het dorp, waar de nagedachtenis van admiraal de Hell levendig wordt gehouden, is een waar museum van de creoolse architectuur: Steile daken, dakspanten in tamarinde, sublieme lambrekijnen en Z-vormige ornamenten doen je keer op keer naar je fototoestel grijpen!
Ons bezoek aan La Maison Folio is een aangrijpende reis naar het verleden, toen de beau monde maar wat graag een bezoek bracht aan dit voormalige kuuroord en tot diep in de nacht feestte op de legendarische bals van de gouverneur. In het pand met zijn drie tuinen ontdekken we meubilair gemaakt uit kostbare houtsoorten, huishoudelijke werktuigen en historische anekdotes. Terugkeer naar het hotel omstreeks 17 u.


Voorwaarden:
- Excursies met bus met airconditioning in het gezelschap van klanten van andere reisbureaus, afhankelijk van de weersomstandigheden.
- Franstalige begeleiding door gids/chauffeur.
- Geen excursies op: 25.12.22 - 01.01.23 - 01.05.23
- Alle daguitstappen (behalve de uitstappen van een halve dag) zijn inclusief creoolse lunch met dranken en toegang tot de bezienswaardigheden volgens het programma.
- Minimum 2 personen om de start van de uitstap te garanderen.


Onze mening

Geniet met volle teugen van het goede leven en de hartelijke tropische sfeer waarvoor het eiland en hotel Le Relais de L’Hermitage 3* al vele jaren lang bekend staan.
Dankzij de aandacht voor elk detail van het attente personeel ontdek je het geheim van de glimlach van Réunion.
Hotel Le Relais de L’Hermitage 3* garandeert je een heerlijk ontspannen vakantie in de weelderige natuur, vlak bij de Indische Oceaan .

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

- Vluchten heen & terug België-St Denis de La Réunion met de gekozen luchtvaartmaatschappij (eventueel met één of meer tussenlandingen)
- Verplaatsingen voor en na de vlucht per bus of trein, afhankelijk van de stad van vertrek en/of de geselecteerde maatschappij,
- Onthaal en assistentie op de luchthaven van aankomst,
- Transfer heen & terug tussen het hotel en de luchthaven
- Verblijf in een standaardkamer voor twee personen in hotel Le Relais de L’Hermitage 3* voor het gekozen aantal overnachtingen
- Ontbijtformule
- Diner op kerstavond en nieuwjaar
- Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen (kunnen variëren).In deze prijs is niet inbegrepen

- De verschillende optionele supplementen voor de gekozen formule,
- Optionele excursies
- Eventuele bagagekosten, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij,
- Te betalen diensten (activiteiten, …),
- Uitgaven van persoonlijke aard en fooien,
- Optionele extra verzekeringen,
- Eventuele brandstoftoeslagen van de luchtvaartmaatschappijen,
- Toeristenbelasting per persoon en per dag, ter plaatse te betalen,
- DossierkostenNuttig om te weten

- Dit aanbod kan niet worden gewijzigd en is niet terugbetaalbaar

- Als je alleen reist, zal de prijs in je offerte automatisch berekend worden op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, wordt het tarief meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hotelbezetting.
- Opgelet: de verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten, niet op basis van het aantal dagen (dat kan variëren afhankelijk van het tijdsschema van de luchtvaartmaatschappijen). Het is mogelijk dat er voor de terugvlucht gebruik wordt gemaakt van nachtvluchten, met aankomst 's avonds heel laat of 's ochtends heel vroeg. Het aantal nachten van je verblijf zal worden gerespecteerd.
- Hoteldiensten en pensionformules beginnen de dag van aankomst en eindigen de dag van vertrek conform de tijdsbepalingen van de hoteluitbater, zonder rekening te houden met aankomst- of vertrekuren van vluchten.
- Indien een van de reizigers in een dossier voor een bepaalde verblijfsformule kiest, zal deze formule automatisch ook worden toegepast voor de andere personen in het reisgezelschap.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er worden wel snacks en dranken aangeboden, die je betaalt aan de bemanning (uitsluitend in cash en in euro).
- Volgens de regels van het internationale hotelwezen zijn hotelkamers beschikbaar vanaf 14 of 15 uur. Huurwoningen zijn beschikbaar vanaf 17 uur op de dag van aankomst. Op de dag van vertrek verlaat je de hotelkamer voor de middag en de huurwoning voor 10 uur, ook als je terugvlucht maar later op de dag is gepland. Heel wat hotels bieden aanvullende diensten aan, al dan niet met toeslag, om je comfort op de dag van aankomst of vertrek te verhogen: de mogelijkheid om langer in je kamer te blijven (late check-out), terbeschikkingstelling van een 'courtesy room' waar je je kan verfrissen en omkleden voor de luchthaventransfer, beveiligde bagagebewaring tot je in je kamer kan of nadat je ze hebt verlaten, enz. Deze dienstverlening is afhankelijk van plaatselijke beschikbaarheid en omstandigheden en dus niet afdwingbaar.
- Tenzij anders aangegeven is de mondelinge voertaal van de toeristische diensten: het Engels.
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperking.

- Op de dag van aankomst krijg je de sleutel van je kamer om 15 u. en op de dag van vertrek moet je de kamer verlaten tussen 11 en 12 u. Opgelet: Als je de kamer later verlaat dan overeengekomen, kan er een toeslag worden aangerekend bij de check-out. De kosten hiervoor verschillen naargelang het hotel.