De iconische kerststeden

Laat de magie van Kerstmis je omarmen terwijl je ondergedompeld wordt in de sfeer van betoverende kerststeden. In december onthullen de kerstdorpen hun pracht en praal. Is er iets gezelligers dan dwalen door de straten van deze steden, omringd door schitterende kerstlichtjes en de geur van winterse lekkernijen? Boek nu een onvergetelijk weekje of weekendje weg en ontdek de iconische kerststeden zoals New York, Londen, Straatsburg en meer.

De mooiste kerstmarkten in Europa

Kerstverlichting, versieringen, ingrediënten om de kerststronk te bereiden, snoepgoed en lokale ambachten zullen bij sommige te zien zijn van eind november tot 24 december, terwijl andere open blijven tot begin januari. Het de perfecte gelegenheid om inkopen te doen voor het kerstdiner en de kerstboomversiering.

Een korte rondreis langs de mooiste kerstmarkten, van de meest traditionele tot de meest betoverende, in Europa en de rest van de wereld.

Brussel, een gastronomische kerstmarkt

Maak een uitstapje niet ver van huis en trakteer uzelf op een paar dagen in Brussel, de Europese hoofdstad. Kom genieten van het beste van onze Belgische specialiteiten: frieten, bier en onze heerlijke chocolade terwijl u geniet van de parades. De inwoners zijn hartelijk welkom, alles is verzameld om een aangenaam moment door te brengen in deze eindejaarsfeesten.

Praag, de kerstmarkt die overloopt van tradities

Op de kerstmarkten van Praag kunt u genieten en nieuwe smaken ontdekken, zoals Vànocka, een traditioneel gevlochten kerstgebak, maar ook vanille- en notentaarten. In de prachtig versierde houten chalets, omringd door kerstbomen, kunt u het beroemde Boheemse kristal en de poppen kopen die u aan uw dierbaren kunt geven als souvenir van deze kerstmarkt en van uw verblijf in Praag.

In Tallinn, een kerstmarkt voor kinderen

De kerstmarkt van Tallinn heeft een aantal hutten waar Estse specialiteiten en drankjes worden verkocht voor het plezier van de oudere kinderen. Voor de kleintjes zijn er mini-boerderijen met lammetjes, geiten en konijnen in het hart van de markt.

Een historische kerstmarkt in Riga

Als u van geschiedenis houdt, moet de kerstmarkt in Riga, de hoofdstad van Letland, u aanspreken. Hoewel het nog steeds een weinig bekende stad is, staat het middeleeuwse historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en de gebouwen hebben het de titel Art Nouveau hoofdstad opgeleverd. Op de markten ontdekt u ook lokale ambachten, houten kandelaars, houten speelgoed, en zult u waarschijnlijk vallen voor de geurkaarsen en sieraden van Baltisch barnsteen. U kunt ook geroosterde amandelen eten en genieten van traditionele kerstliederen tijdens kerstconcerten terwijl u uw thee met Letse honing drinkt! Een weekend Riga met Kerstmis is een echte verandering van omgeving en slechts 3 uur vliegen verderop. Het andere voordeel van een kerst in Riga is dat u zich een goedkoop kerstweekend kunt veroorloven in vergelijking met andere Europese steden.

Wenen, de betoverende kerstmarkt

Kerstmis vindt plaats op alle pleinen van de Oostenrijkse stad Wenen. Ze worden gigantische versieringen voor de magie van Kerstmis... Wenen wordt magisch. Niet één, maar meerdere kerstmarkten wachten op u tijdens uw verblijf in Wenen, waaronder die op het Rathausplatz. Wenen heeft een traditie van kerstdorpen met authentieke markten waar u uzelf en uw geliefden kunt verwennen. In kleine houten chalets wordt veel lokaal handwerk aangeboden en u kunt er ook genieten van glühwein (met mate).

Noel à Bruxelles Praag Tallinn

Kerstmarkten in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn prachtige en beroemde kerstmarkten: Straatsburg, Colmar, Lyon, Mulhouse, Toulouse en vele anderen. Kerstmis vieren is een familietraditie die door de tijd heen is blijven bestaan. Voor de traditie is de Elzas de ster van alle Franse regio's die Kerstmis vieren. Het staat bekend om zijn adembenemende, atypische, heldere en authentieke kerstmarkten. Tussen middeleeuwse sfeer, liedjes, tradities en de kerststal komen alle aspecten van Kerstmis aan bod. De hele regio komt in de stemming en de gevels zijn prachtig versierd.

Marché de Noel Strasbourg Marché de Noel en famille Colmar Kerst koekje

Straatsburg, de oudste kerstmarkt van Frankrijk

Straatsburg wordt beschouwd als de hoofdstad van Kerstmis en is beroemd om zijn prachtige kerstmarkt. Het is de oudste kerstmarkt van Frankrijk, die dateert uit 1570, en vandaag de dag met meer dan 300 houten chalets zijn authenticiteit heeft behouden. De populairste is die in de stad Colmar, bijgenaamd het kleine Venetië. De vakwerkhuizen dompelen u onder in de Elzas: tussen glühwein, peperkoek, soepen en bredeles heeft u een ruime keuze te midden van de kerstbomen en de rijkdom aan versieringen en verlichtingen.
> Ontdek onze verblijven in Straatsburg tijdens de kerstmarkten

Mulhouse, de feestelijke kerstmarkt

> > Ontdek onze verblijven in Mulhouse tijdens de kerstmarkten

De schitterende kerstmarkt van Lyon

De stad Lyon heeft ook haar eigen kerstmarkt en biedt een groot aantal decoraties, lokale producten, speelgoed en proefkraampjes met warme kastanjes, wafels en noga. Het grootste evenement van deze kerstmarkt is het Festival of Lights dat begin december plaatsvindt: het is een waar spektakel met verlichtingsprojecties op de kathedraal van de stad en de omringende muren. Een must-see!
> > Ontdek onze verblijven in Lyon tijdens de kerstmarkten

Kerstmarkten in Parijs

De Franse hoofdstad is geen uitzondering op de traditie van de kerstmarkten. Activiteiten, ambachtslieden, culinaire specialiteiten en kerstliederen wachten op u in verschillende wijken van Parijs. Die in Saint Germain des Prés, de place des Abbesses in Montmartre, het plein van de Notre Dame, en de kerstmarkt in het Parc des Tuileries (vervangt de markt op de Champs Elysées) die voor de gelegenheid een echt kerstdorp wordt. Als u in het grote rad van de Place de la Concorde omhoog gaat, kunt u het verlichte en fonkelende Parijs bewonderen.

Santons van de Provence met Kerstmis

Trek naar de Provence voor enkele prachtige kerstmarkten: de zuiderse steden zijn versierd met de mooiste decoraties voor een warme kerst. Dit is het land van de traditie van de 13 desserts en santons. De Provence is rijk aan markten waar authenticiteit en creativiteit soms worden gecombineerd met uitzicht op de zee. In Aix-en-Provence, Martigues, in de oude haven van Marseille, in Toulon of in Salon de Provence kunt u op de kerstmarkten in de Provence Santons kopen, meester-santonniers ontmoeten en alle lokale specialiteiten vinden. Uw kinderen kunnen zelfs deelnemen aan workshops wiegen maken. De geur van oranjebloesem, truffels en olijfolie prikkelt uw neus.

Vier Kerstmis in de roze stad

In het hart van de stad Toulouse, op de Place du Capitole, staat het kerstdorp opgesteld. Vier Kerstmis in Toulouse met muziek en theater, acrobaten en jongleurs. Het is één groot feest! In de witte chalets vindt je zeker cadeau-ideeën voor het hele gezin: aardewerk, lederwaren, kaarsen, unieke juwelen, speelgoed voor kinderen. Trakteer jezelf op churros, foie gras en confituur.

New York en hiver Kerstman in Canada Kerstmis in Japan

Grote kerstmarkten in het buitenland

 

Kerstmarkten in New York

Kersttijd! De Elzas en de traditie van de kerstmarkten worden uitgenodigd in de bruisende stad New York. Gezien de omvang van de stad zijn er uiteraard verschillende kerstdorpen in de wijken opgezet: die in Bryant Park in Manhattan is onze favoriet met zijn gigantische ijsbaan en ambachtslieden uit de hele wereld. U kunt ook wandelen over de kerstmarkt in Columbus Circle, Union Square of Grand Central Station. Ontdek een fabelachtig universum wanneer u uw oudejaarsavond doorbrengt in New York, met shows die plaatsvinden rond prachtige decoraties en verlichte straten. De kerstsfeer is zeer aanwezig in de straten van New York en vergeet niet een warme chocolademelk te drinken in Central Park en de gigantische boom in Rockefeller Center te bewonderen. Kerstmis vieren in New York is gewoonweg magisch!

Ontmoet de kerstman in Canada

Net als in Frankrijk is ook in Canada de traditie van de kerstmarkten aanwezig. En zelfs als u niet op elke hoek rendieren tegenkomt, kunt u in Canada een kinderdroom beleven door de kerstman, het koninkrijk van de elfen en de elfenfabriek te ontdekken. In de grootste Canadese steden wordt "gewinkeld", zoals de Quebecois zeggen, op de mooiste kerstmarkten van de regio Montérégie, in Montreal, Quebec, Ottawa of zelfs Vancouver of Toronto. Traditionele koren, culinaire specialiteiten zoals poutine, maple syrup, traditionele broodjes met een lekker kaasje ontdekt u tijdens een kerstreis in Canada.
Een leuk cadeau voor de kinderen!

Een ongewone kerstmarkt

Hoewel Kerstmis geen deel uitmaakt van de Japanse cultuur, wordt het in Japan steeds populairder. Kerstmis in Japan draait meer om geluk dan om een religieuze viering, maar dat betekent niet dat er geen kerstversiering en servies aanwezig is - integendeel! De Japanners gaan helemaal los met versieringen en lichtjes in zowel openbare ruimtes als winkelcentra. Ook al zijn ze over het algemeen kleiner dan de onze, de kerstmarkten fonkelen met kerstverlichting, bieden churros, glühwein, pretzels en hun kerstspecialiteit een Japanse aardbei. U vindt ze in de grootste steden zoals Tokio, Osaka of Yokohama, die u kunt bezoeken tijdens een verblijf in Japan.