Harry Potter Studios

Citytrip naar Harry Potter Studios in Londen

Ontdek de Making of van Harry Potter tijdens je volgende citytrip naar Londen

 

Boek een citytrip naar Londen en ontdek deze prachtige stad met het hele gezin.
Een bezoek aan Making of Harry Potter in de buurt van Londen kunnen we zeker aanraden: voor een prachtig weekendje weg, boek je een citytrip naar Londen met toegangstickets voor Harry Potter Studio.
De Harry Potter Studios liggen ca. 30 km ten noordwesten van Londen en zijn een absolute must voor elke Harry Potter fan. Dit pretpark komt regelrecht uit de verbeelding van J.K Rowling en toont je de verschillende decors van deze magische en fantastische wereld. Animaties, workshops en interactieve elementen zijn zowel voor Harry Potter fans als filmliefhebbers een echte must see.
Op weg voor je citytrip met Harry Potter!

Quai gare Harry Potter

Onze Harry Potter citytrips

Wat kan je doen in Harry Potter Studios?

Pendule Chateau Hogwarts Harry Potter

 

Om de geheimen achter Harry Potter te ontdekken, breng je een bezoek aan de Warner Bros Studio Tour London waar deze films zijn opgenomen: laat je onderdompelen in deze magische wereld en adembenemende decors. Je waant je middenin de wereld van Harry Potter.

• Word leerling-tovenaar

In de Harry Potter Studios Londen kan je een gratis vluchtsimulatie op een magische bezemsteel doen met als kers op de taart een foto achteraf (te betalen). Met een tik van de toverstaf zit je aan boord van de Zweinsteinexpress. Bedien een van de interactieve hendels en zie welk mysterieus fenomeen tevoorschijn komt.

• Ontrafel alle geheimen rond Harry Potter

Tijdens deze Harry Potter citytrip ontdek je allerlei anekdotes over de films en maak je kennis met de speciale effecten van de onzichtbaarheidsmantel en green screens. Tijdens deze uitstap leer je meer over de geheimen van deze saga. Maak kennis met vreemde wezens als Aragog, Scheurbek en de kobolds.

• Stap binnen in een fantastische wereld

Hou je ogen en oren goed open tijdens je bezoek! Het Harry Potter museum creëert een unieke sfeer en dompelt je onder in de wereld van de personages. Overal hoor je de filmmuziek en op de zachte grond in het bos is het alsof je echt tussen de bomen loopt.

• Ontdek het werk achter de Harry Potter films

De technische en artistieke teams achter de films leveren fantastisch werk. Op deze manier leer je een ander aspect van de films kennen dankzij de fascinerende decors, de prachtige kostuums en de magische voorwerpen uit deze fantastische filmreeks: hoofden van kobolds, toverdrankjes ... Neem zelf een kijkje! Je bezoek aan Harry Potter in Londen zit vol verrassingen.

Events in de Harry Potter Studio's het hele jaar door!

De Warner Bros Studio Tour London organiseert activiteiten, zodat je je kennis over Harry Potter kan uitbreiden.

• Diner in de decors van Harry Potter

Na het diner in de decors krijg je een rondleiding door de studio en kan je magische drankjes en gebakjes proeven. Een goed idee voor Valentijn of een romantische citytrip naar Londen.

• Ontdek de geheimen achter de kostuums

Je kan deelnemen aan workshops waar je de geheimen achter de kostuums leert kennen aan de hand van schetsen, apparatuur en het materiaal waarvan de kostuums gemaakt zijn. Tijdens deze workshop krijg je de kans om een origineel Zweinstein-kostuum te dragen.

• Vier de overwinning van Zwadderich

Word je in de grote zaal verwacht en voor de gelegenheid aangekleed om de overwinning van Zwadderich in de Afdelingsbeker in stijl te vieren. Je ziet de originele vaandels uit de films en leert het geheim achter de kostuums en rekwisieten van Zwadderich kennen.

• Vier Halloween met Harry Potter

Vier Halloween in Londen. Boek je verblijf in een Londens hotel en je toegangstickets voor de Studio in oktober en november. Tussen de pompoenen en Halloweendecors leer je hoe de vechtscènes zijn opgenomen. Je kan zelf ook enkele scènes naspelen.

• Ontmoet de kobolds

In de Harry Potter Studio vind je ook Goudgrijp, de tovenaarsbank, de kluis van Van Detta en de galerij van de kobolds.

• Leer de techniek achter de film kennen

Van november tot januari kun je Kerstmis vieren op Zweinstein..
De grote zaal wordt voor de gelegenheid versierd en je leert hoe sneeuw wordt gemaakt en welke soorten sneeuw er bestaan. Je leert ook hoe het team voor speciale effecten vuur maakt.

• Gebruik de toverstaf als een volleerde tovenaar

Een workshop je hoe een toverstaf met de hand wordt gemaakt. Je krijgt zelfs een demonstratie.

Chateau Hogwarts Harry PotterTrain Harry PotterBaguette magique

Enkele tips voor je Harry Potter-verblijf

 

 

Leg je onvergetelijke Harry Potter citytrip vast: neem een selfie in de verschillende decors, van de magische bagagewagentjes tot de trappen van de Collectebus. Vergeet dus niet je smartphone of fototoestel mee te nemen!

Vraag een activiteitenpaspoort voor je kinderen: je kan dit op elk moment van het bezoek aanvragen en je kinderen kunnen op verschillende plaatsen stempels verzamelen. Dit paspoort bevat ook spelletjes en een quiz die van deze dag een onvergetelijke ervaring voor je kinderen maken.

Onderweg kan je stoppen om iets te eten in het restaurant. Aan de ingang kan je iets drinken in een van de speciale cafés.

In de Harry Potter shops kan je een cadeautje of souvenir na deze prachtige dag op de kop tikken..

 

Enseigne magasin magie Harry Potter

 

Praktische informatie over de Harry Potter Studios.

• Op welke dagen zijn de Harry Potter Studios open?

Warner Bros Studio Harry Potter is het hele jaar door open, van 10.00 uur tot middernacht (plaatselijke tijd).

Een bezoek moet op voorhand gereserveerd worden. Bij je reservering zie je een kalender met de beschikbare dagen.
Tijdens de kerstperiode en rond Halloween is het park feestelijk versierd. Het is mogelijk dat het tijdens deze periodes drukker is dan gebruikelijk.

 

 

 

• Is het Harry Potter park voor iedereen toegankelijk ?

Je kan met je kinderen onbeperkt genieten van het Harry Potter museum. Er is geen beperking qua leeftijd of lengte. Voor kinderen jonger dan vijf is de toegang gratis.
De studio is voor iedereen toegankelijk: er zijn heel wat hulpmiddelen beschikbaar, zoals audiogidsen, digitale gidsen, video's met audio en bezoeken in gebarentaal (Brits).
De studio is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Het beste is om in dit geval het personeel te informeren over je bezoek, aangezien bepaalde zones niet toegankelijk zijn voor rolstoelen. Blindengeleidehonden zijn vanzelfsprekend welkom, maar je moet de identiteitspapieren van de hond bij je hebben.

 

 

 

• Hoe reserveer ik een Harry Potter citytrip?

Als je onze citytrip naar Londen reserveert inclusief ontbijt, vervoer en toegang tot de Harry Potter Studios, hoef je je geen zorgen te maken om de reservering van een ticket voor de Harry Potter Studios.
Als je in het park aankomt, toon je de tickets die je per mail hebt gekregen of haal je de tickets zelf op aan de de kassa. Persoonlijke spullen die je niet wil meenemen tijdens je bezoek, kan je kwijt in de gratis vestiaire.
Als je je tickets niet gereserveerd hebt tijdens de boeking van je verblijf, moet je je toegangstickets absoluut reserveren voor je naar de Studios gaat. Ter plaatse kan je geen ticket kopen. We raden je aan 20 minuten vooraf aanwezig te zijn, zodat je tijdig aan je bezoek kan beginnen.

Situation Studio Harry Potter

• Hoe bereik ik de Harry Potter Studios?

De Harry Potter Studios liggen 32 km ten noordwesten van hartje Londen. Het park is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer:
Shuttle:
Vanaf 9u30 vertrekt om de 20 minuten een Harry Potter Shuttle aan Watford Junction. De laatste shuttle vertrekt ongeveer 20 minuten voor sluitingstijd vanaf de Studio naar Watford Junction. Vergeet niet om contant geld mee te nemen om de shuttle te betalen.
Autobus:
De Harry Potter Studios werken samen met Golden Tours. Je kan je toegangstickets en heen- en terugrit bij hen bestellen. Je kan ook enkel het vervoer boeken. Je stapt op de bus aan een van deze haltes: Victoria Station, Baker Street, Paddington of King’s Cross Station.
Trein:
Het dichtstbijzijnde station is Watford Junction. Directe treinen komen van Euston en New Street in Birmingham. Je kan in Euston ook een indirecte trein nemen naar Londen, maar dan ben je wel langer onderweg.
Auto:
De Studios beschikken over een gratis parkeerplaats. Houd de bevestiging van je reservatie bij de hand. Als je de parkeerplaats oprijdt, dien je die tonen aan het personeel. De M1 en M25 bevinden zich op ca. 5 km van de Studios.
Vliegtuig:
Je landt op een van de vier grote luchthavens van Londen. Van daaruit kan je de Harry Potter Studios bereiken met het openbaar vervoer of de auto. De afstanden vanaf de Londense luchthavens: Luton – 27 km, Heathrow – 37 km, Stansted – 76 km, Gatwick – 93 km.