De Schatten van New York

New York, Verenigde Staten van Amerika Productnummer invullen : 239530
De Schatten van New York - 1
De Schatten van New York - 2
De Schatten van New York - 3
De Schatten van New York - 4
De Schatten van New York - 5
De Schatten van New York - 6
De Schatten van New York - 7
De Schatten van New York - 8
De Schatten van New York - 9
De Schatten van New York - 10
De Schatten van New York - 11
De Schatten van New York - 12
De Schatten van New York - 13
De Schatten van New York - 14
De Schatten van New York - 15
De Schatten van New York - 16
De Schatten van New York - 17
De Schatten van New York - 18
De Schatten van New York - 19
De Schatten van New York - 20
De Schatten van New York - 21
De Schatten van New York - 22
De Schatten van New York - 23
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
De Schatten van New York REF : 239530
vanaf 1864 all-in / persoon van 7 dagen / 5 nachten bij vetrek van Parijs 05 sep 2024
Ons aanbod
Details
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+2 andere steden)
  • Maaltijd Volgens beschrijving
  • Slaapkamer
  • Transfer
  • Gids
  • Bezoeken volgens programma
vanaf
1864 € all-in
Bekijk aanbiedingen
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

Samenvatting

Samenvatting van het product

Bestemming

New York, het symbool van de American Dream, is één groot lappendeken van culturen en contrasten. De bruisende metropool bestaat uit vijf stadsdelen of ‘boroughs’: Manhattan (waar je de meeste toeristische bezienswaardigheden vindt), de Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island.

NYC gaat steeds maar door, onvermoeibaar, op het oneindige ritme van culturele tentoonstellingen en shows. Musea, de theaters op Broadway, opera, ballet, jazzconcerten ... Hier valt dag en nacht heel wat te beleven. De bijnaam van New York, ‘de stad die nooit slaapt’, is dan ook meer dan verdiend.

Deze reis stelt een volledig panorama voor van het beste van New York met een selectie interessante bezoeken aan de historische wijken van de stad.

Je programma

Dag 1 - België/New York
Aankomst op JFK. Franstalig onthaal voor wie in een grote groep tegelijk aankomt en vervolgens transfer naar het hotel. Voor een individuele aankomst, transfer naar het hotel in shuttlebus zonder assistentie. Franstalige assistentie in het hotel tussen 15.30 en 19 uur. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 2 - Geleid bezoek + High Line
's Ochtends: Franstalige rondrit met de bus in Manhattan: Times Square met zijn gigantische verlichte billboards; Broadway, het energieke epicentrum van alle theaters in New York; 5th Avenue met het Rockefeller Center, het grootste privézaken- en vrijetijdscentrum ter wereld en Saint Patrick's Cathedral; Central Park, een immens park; het Empire State Building, een art-decowolkenkrabber; Greenwich Village, het beroemde bohemienachtige deel van de stad dat eruit ziet als een landelijk dorpje tussen de wolkenkrabbers van Manhattan; Washington Square Park en zijn prachtige boog; Chinatown, de fascinerende Chinese wijk; Little Italy; SoHo met zijn negentiende-eeuwse gietijzeren structuren; City Hall en het Woolworth Building, de Trinity Church, de New York Stock Exchange en het Wall Street district, de financiële hoofdstad van de Verenigde Staten en de wereld; de Twin Towers Ground Zero Memorial; het ongelooflijke, grootse nieuwe metrostation van het World Trade Center dat het oude station vervangt dat verwoest werd de aanslagen van 2001 en de mythische Brooklyn Bridge. Lunch. In de namiddag maak je onder begeleiding van de gids een wandeling door Chelsea naar de 2,3 km lange verhoogde voetgangerspromenade High Line - tot de jaren 1930 een goederenspoorlijn - die je op eigen tempo kan verkennen. Je hebt er spectaculaire uitzichten over Manhatten en tal van activiteiten. Je kan er ook gebruik van maken om het Meatpacking District te ontdekken. Vroeger was hier de vleesindustrie gevestigd, maar vandaag vind je er kunstgalerieën, chique winkels, bars, restaurants en de Chelsea Market. Dit is een markt vol lekkers, ondergebracht in de vroegere fabriek waar de Oreo-koekjes zijn uitgevonden en werden gemaakt. En je kan er zelfs het Whitney Museum of American Art bezoeken, dat hier in de buurt ligt. Vrije terugkeer naar het hotel. Vrij diner. Overnachting.

Dag 3 - Vrijheidsbeeld/Ellis Island
Transfer naar Battery Park samen met de gids (met de metro bij een kleine groep). Inscheping op de ferry en bezoek aan het eiland met het Vrijheidsbeeld, het symbool van een nieuw leven voor duizenden emigranten die het geluk kwamen zoeken in de Nieuwe Wereld. Vervolgens naar Ellis Island voor een bezoek aan het immigratiemuseum. De vele stappen van dit zware traject worden er levendig en realistisch voorgesteld. Pijnlijke getuigenissen, frappante archieven en documenten, reconstructies. De geschiedenis van miljoenen mensen die in deze burelen, slaapzalen en medische onderzoekslokalen zijn geweest. Lunch in Chinatown. Vrije tijd in deze levendige wijk. Vrij diner. Overnachting in het hotel.

Dag 4 - Harlem met gospelviering + Empire State Building
Deze ochtend bezoeken we met de bus en een Franstalige gids Harlem, de zwarte hoofdstad van New York. Je ziet de Saint John the Divine en de Columbia-universiteit. Je slentert over 125th Street, de hoofdverkeersader van Harlem, komt langs het Apollo Theater waar grote namen uit de zwarte muziek hebben opgetreden, zoals James Brown of Michael Jackson. Je maakt gebruik van dit bezoek om een Gospelviering in een kerk bij te wonen. Lunch/brunch in een typisch New Yorkse delicatessenzaak. Daarna beklim je het Empire State Building! Einde van de namiddag vrij in de wijk. Vrij diner. Overnachting in het hotel.

Dag 5 - Wandelen door Brooklyn
's Ochtends geleide wandeling door de interessantste wijken van Brooklyn, de grootste borough van New York. Brooklyn, de wieg van miljoenen Amerikanen en de geboorteplaats van talrijke beroemdheden, zoals Barbara Streisand, Eddie Murphy, Woody Allen, Spike Lee, George Gershwin en Jerry Seinfeld om er maar enkele te noemen! Transfer met de metro naar Downtown om te voet de Brooklyn Bridge over te steken. Dit is een van de mooiste wandelplekjes van New York. De brug is 1.600 m lang en biedt een indrukwekkend zicht op de skyline van Manhattan en de East River. In Brooklyn verken je eerst de wijk DUMBO die onder de bruggen (Manhattan Bridge en Brooklyn Bridge) ligt. Deze oude industriewijk is omgevormd tot een hippe wijk die in het teken staat van kunst en patrimonium. Je wandelt langs het nieuwe Brooklyn Bridge Park aan de oever van de East River. Via een kleine passerelle kom je in Brooklyn Heights, bekend voor de brownstone huizen met klimop en de straten met bomen. In deze wijk woonden beroemde schrijvers als Norman Mailer, Arthur Miller en Tennessee Williams. Na de lunch nemen we de metro terug naar Manhattan. Vrij diner en vrije namiddag. Overnachting in het hotel

Dag 6 - Vrije dag/luchthaven
Vrije dag. Transfer met de shuttle, zonder Franstalige gids, naar de luchthaven, afhankelijk van je vluchtschema

Dag 7 - Aankomst in België


Accommodaties

Tijdens je rondreis verblijf je in:

Hotel Wyndham New Yorker of Hotel Marriott East Side (of gelijkaardig)


Opgelet: De kamers voor 3 en 4 personen hebben 2 grote tweepersoonsbedden en dus niet 3 of 4 afzonderlijke bedden -

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

Vlucht Parijs - New York heen/terug, rechtstreeks of met tussenlanding
Transfer heen & terug luchthaven - hotel
5 overnachtingen in viersterrenhotel met ontbijt
de 4 vermelde maaltijden,
Bezoeken, excursies en toegangskaarten volgens het programma
belastingen en diensten.

In deze prijs is niet inbegrepen

Niet-vermelde lunches en diners,
bus en gids ter beschikking tijdens vrije momenten,
Franstalige assistentie voor de transfers van en naar de luchthaven (alleen of in kleine groepen),
Optionele bezoeken die ter plaatse door de gids worden voorgesteld,
de verplichte fooien: chauffeur en gids van 1$ tot 2$ per persoon per transfer, bezoek of excursie. - ter plaatse te betalen
ESTA
Eventuele kosten voor de bagage zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij

Nuttig om te weten

Dit aanbod kan niet gewijzigd worden en is niet terugbetaalbaar

- Als je alleen reist, zal de prijs van je offerte automatisch worden berekend op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen tussen 2 en 12 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, zal het toepasselijke tarief je worden meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.

- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de hotelbezetting.

- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er zullen je wel snacks en dranken worden aangeboden, die je betaalt aan de vliegtuigcrew (uitsluitend in cash en in euro).

- Tenzij anders aangegeven, zal de voertaal van de toeristische diensten Engels zijn
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod, zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperking..

Formaliteiten

Voor Franse staatsburgers, in alle gevallen: internationaal paspoort dat geldig is tot 6 maand na het verblijf of de doorreis binnen de VS.

Visa Waiver Program: Franse reizigers die naar de VS reizen of er op doorreis zijn, voor vakantie en/of zakenreis en met een maximum duur van 90 dagen, hebben niet langer een visum nodig als aan volgende voorwaarden voldaan is:

1/ Ze moeten over een paspoort beschikken met volgende kenmerken:
- het moet individueel zijn (de Amerikaanse autoriteiten aanvaarden niet dat kinderen, ongeacht hun leeftijd, bijgeschreven worden op het paspoort van een van de ouders; ze moeten dus hun eigen paspoort hebben);
- leesbaar voor de computer (model DELPHINE dat over een optische leesstrook beschikt, en afgeleverd uiterlijk op 25 oktober 2005,
- wanneer het tussen 26 oktober 2005 en 25 oktober 2006 werd afgeleverd, moet het machineleesbaar zijn en over minstens één digitale foto beschikken,
- wanneer het na 26 oktober 2006 werd afgeleverd, moet het machineleesbaar zijn, over minstens één digitale foto beschikken en een elektronische chip (‘e-paspoort’). Dit geldt ook voor noodpaspoorten.

2/ Ze moeten een elektronische reistoestemming krijgen (ESTA):
Belgische staatsburgers die naar de Verenigde Staten reizen en die genieten van het programma voor vrijstelling van een visum, moeten verplicht een betalende aanvraag indienen voor elektronische goedkeuring van een reis (14 dollar) d.m.v. het Electronic System for Travel Authorisation (ESTA), ten minste 72 uur voor vertrek. Daarvoor ga je naar de site https://esta.cbp.dhs.gov en vul je het formulier in. Zorg ervoor dat alle informatie overeenkomt met je paspoort en je reisdocumenten (vliegtickets, boekingen …). Geldigheidsduur: 2 jaar of de vervaldatum van je paspoort (eerstvolgende vervaldatum). Met de toelating van ESTA reis je in het kader van het Visa Waiver Program, maar dit betekent niet dat je zomaar toegang hebt tot het Amerikaanse grondgebied. Deze wordt je bij aankomst door de immigratieambtenaar toegestaan of geweigerd. We raden je dan ook aan om bewijzen van kredietwaardigheid te tonen (kredietkaart, reischeques).

3/ Ze moeten over een vliegticket heen & terug beschikken:
Alle reizigers die niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program of dit ontvangen hebben, maar bij wie de ESTA geweigerd werd, moeten een visum aanvragen.
De verschillende stappen hiertoe voert de klant zelf en op eigen kosten uit, via de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Frankrijk.
Voor bepaalde categorieën van reizigers (studenten, mensen aan wie eerder een visum geweigerd werd) is een visum altijd noodzakelijk.
Deze informatie wordt verstrekt onder voorbehoud van wijzigingen door de bevoegde autoriteiten.

Sinds 8 juli 2014 en op vraag van de Amerikaanse autoriteiten zijn de maatregelen voor luchthavenbeveiliging voor vluchten naar en/of via de VS versterkt: veiligheidsagenten zullen alle elektronische apparaten controleren (bijvoorbeeld: laptop, fototoestel, tablet, smartphone, spelconsole …). Tijdens deze controle kunnen ze vragen dat je de toestellen aanzet, inclusief gsm’s.
Toestellen die niet opgeladen zijn, zullen niet aan boord worden toegelaten. De reiziger riskeert in dit geval ook een bijkomende controle.

Ga voor meer informatie naar de website van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Frankrijk: http://french.france.usembassy.gov/

Buitenlandse staatsburgers zullen, naargelang hun nationaliteit, moeten voldoen aan de verschillende geldende voorschriften.

**************************************
HERVORMING VAN HET VISA WAIVER PROGRAM: UITSLUITING VAN BEPAALDE CATEGORIEËN VAN REIZIGERS

Op 18 december 2015 heeft het Amerikaanse Congres een wet aangenomen tot hervorming van het Visa Waiver Program. Deze werd op 21 januari 2016 van kracht. Op die dag heeft de Amerikaanse overheid een persbericht gepubliceerd omtrent de invoering van deze hervorming: http://www.dhs.gov/news/2016/01/21/united-states-begins-implementation-changes-visa-waiver-program.

Voortaan hebben de volgende personen geen recht meer op de visumvrijstelling: enerzijds reizigers die na 1 maart 2011 naar Iran, Irak, Syrië of Soedan zijn geweest; anderzijds personen die eveneens de nationaliteit van een van deze vier landen hebben. Deze personen moeten vanaf nu een visum aanvragen bij de ambassade van de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse overheid zullen personen die dringend een visum nodig hebben voor een zakenreis, voor medische of humanitaire redenen, gebruik kunnen maken van een versnelde aanvraagprocedure.

Aangezien het om reizen naar Iran, Irak, Syrië en Soedan gaat vanaf 1 maart 2011, voorziet de hervorming een permanente uitzondering voor voltijdse functionarissen van burgerlijke of militaire overheden op officiële missie. Zij zullen dus nog altijd gebruik kunnen maken van de visumvrijstelling voor de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de overheid vijf andere situaties omschreven waarbij reizigers die naar de vier hierboven genoemde landen zijn geweest, eventueel toch nog van de visumvrijstelling kunnen genieten.
Deze situaties hebben betrekking op verplaatsingen:
- voor een officiële missie, in naam van een internationale, regionale of subnationale organisatie;
- voor een officiële missie, in naam van een humanitaire organisatie;
- als journalist;
- naar Iran, voor legitieme zakelijke redenen, als de verplaatsing na 14 juli 2015 plaatsvond;
- naar Irak, voor legitieme zakelijke redenen.
Voor dit soort situaties zal er geval per geval over de visumvrijstelling beslist worden.

Volgens de Amerikaanse overheid zullen reizigers met de nationaliteit van een van deze vier landen die onder de hervorming vallen en die vroeger al een ESTA gebruikten, schriftelijk verwittigd worden over de intrekking hiervan en uitgenodigd worden om een visum aan te vragen. Ook aan andere personen op wie de hervorming betrekking heeft en die op korte termijn naar de Verenigde Staten willen reizen, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een visumaanvraag te doen. Mensen die momenteel gebruikmaken van een ESTA, kunnen hun status hier controleren: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

Aan reizigers op wie de hervorming betrekking heeft, maar die pas op langere termijn naar de Verenigde Staten willen reizen, wordt aanbevolen om, voordat ze hun vliegtickets boeken, de website van de ambassade van de Verenigde Staten te raadplegenhttp://french.france.usembassy.gov/fr/visas.html; http://french.france.usembassy.gov/visas/vwp.html) zodat ze op de hoogte blijven van veranderingen.

************************************** BELANGRIJKE INFORMATIE:
Meerderjarigheid ligt in de Verenigde Staten vast op 21 jaar. Mensen jonger dan 21 kunnen daarom geen boekingen doen wanneer ze niet vergezeld worden door iemand ouder dan 21.

Om je reis goed voor te bereiden
Als gevolg van nieuwe veiligheidsmaatregelen bij douanecontroles richting VS raden we je aan om de informatie van het reisbureau aandachtig te lezen, zodat je goed bent voorbereid: http://www.office-tourisme-usa.com/etape-de-preparation/le-passage-en-douane

VEILIGHEIDSMAATREGELEN omtrent elektronische toestellen:
Er zijn nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd: Alle elektronische toestellen (telefoons, tablets, computers, e-readers, spelconsoles, fototoestellen, videocamera’s, ...) in de handbagage moeten bij het boarden zijn opgeladen en aan staan.
Aan passagiers wordt aanbevolen om hun opladers in de handbagage te bewaren. Tijdens deze controle kunnen ze vragen dat je de toestellen aanzet, inclusief gsm’s. Wanneer het toestel niet kan worden ingeschakeld, kan het de reiziger verboden worden om te boarden, met 100% van de kosten en/of de inbeslagname van het toestel. Je reisbureau kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden. Elk toestel dat in beslag wordt genomen, wordt vernietigd.

INFORMATIE OVER JE VLUCHTEN:
Hou er rekening mee dat er bij vluchten naar deze bestemming vaak tussenlandingen gebeuren.
Hou er rekening mee dat de luchthaven van aankomst in Parijs een andere kan zijn dan die van vertrek.

VOOR EN NA DE VLUCHT: Vertrek vanuit een andere provincie.
De verplaatsingen voor en na de vlucht gebeuren per vliegtuig, trein of bus. Omwille van technische redenen kan de verplaatsing voor en/of na de vlucht pas de dag voor vertrek of de dag na terugkomst plaatsvinden. De kosten voor de transfer luchthaven/luchthaven, station/luchthaven en omgekeerd, de eventuele maaltijden en overnachtingen op de doorreis richting Parijs als gevolg van een vertrek/terugkomst in een andere provincie zijn ten koste van de klant. Tickets kunnen niet gewijzigd worden en zijn niet terugbetaalbaar.

TER INFORMATIE:
De paspoortgegevens van alle passagiers moeten doorgegeven worden zodra je boeking bevestigd wordt, meerdere weken voor de vertrekdatum.
GELIEVE VOLGENDE PASPOORTGEGEVENS MEE TE DELEN (BIJ DE BOEKING OF 2 MAAND VOOR DE VERTREKDATUM):
- NAAM (identiek aan het formulier ESTA)
- VOORNAAM
- PASPOORTNUMMER
- PLAATS VAN UITGIFTE VAN HET PASPOORT
- VERVALDATUM VAN HET PASPOORT
- GEBOORTEDATM VAN DE PASSAGIER
- GESLACHT
- NATIONALITEIT
- LAND VAN VERBLIJF
- INDIEN VISUM UITGIFTEPLAATS EN -DATUM VAN VISUM, GEBOORTEPLAATS VAN DE PASSAGIER

BELANGRIJK: wanneer je je ESTA-formulier invult (https://esta.cbp.dhs.gov),let erop dat je dezelfde naam invoert als de naam die je hebt opgegeven bij de aanmaak van het dossier: de naam die op het vliegticket zal staan, moet exact dezelfde zijn als die op het ESTA-formulier).
Bv.: als je je meisjesnaam hebt opgegeven, vul op het ESTA dan ook je meisjesnaam in. De documenten moeten exact hetzelfde zijn.