New York Highlights 4*

New York, Verenigde Staten van Amerika Productnummer invullen : 174837
New York Highlights 4* - 1
New York Highlights 4* - 2
New York Highlights 4* - 3
New York Highlights 4* - 4
New York Highlights 4* - 5
New York Highlights 4* - 6
New York Highlights 4* - 7
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
New York Highlights 4* REF : 174837
vanaf 1519 all-in / persoon van 6 dagen / 4 nachten bij vetrek van Parijs 13 feb 2025
Ons aanbod
Details
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+1 andere steden)
  • Maaltijd Volgens beschrijving
  • Slaapkamer
  • Franstalige gids
  • Bezoeken volgens programma
vanaf
1519 € all-in
Bekijk aanbiedingen
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

  • Franstalige Gids

Samenvatting

Samenvatting van het product

Ligging

New York, het symbool van de American Dream, is één groot lappendeken van culturen en contrasten. De bruisende metropool bestaat uit vijf stadsdelen of ‘boroughs’: Manhattan (waar je de meeste toeristische bezienswaardigheden vindt), de Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island.

NYC gaat steeds maar door, onvermoeibaar, op het oneindige ritme van culturele tentoonstellingen en shows. Musea, de theaters op Broadway, opera, ballet, jazzconcerten ... Hier valt dag en nacht heel wat te beleven. De bijnaam van New York, ‘de stad die nooit slaapt’, is dan ook meer dan verdiend.

Deze reis stelt een volledig panorama voor van het beste van New York met een selectie interessante bezoeken aan de historische wijken van de stad.

Verblijf

Tijdens je rondreis verblijf je in een viersterrenhotel (plaatselijke normen):

Hotel Wyndham New Yorker of Hotel Marriott East Side


Opgelet: Drie- en vierpersoonskamers beschikken over twee tweepersoonsbedden en niet drie of vier aparte bedden -

Je programma

Dag 1 - Donderdag - Luchthaven / New York
Onthaal in de luchthaven, transfer naar het hotel. Vrije tijd. Overnachting.

Dag 2 - New York – Rondleiding + High Line
's Ochtends: Franstalige rondleiding in Manhattan: Greenwich en West Village; Canal Street, Mott Street, de belangrijkste verkeersaders van Chinatown; Little Italy; Wall Street, New York Stock Exchange, 11 September Memorial, 5th Avenue: Empire State Building, St Patrick's Cathedral, Rockefeller Center, Times Square en Broadway; reusachtige lichtreclame, shows, theaters, musicals. Lunch in Chelsea. Wandeling door Chelsea met je gids tot aan de 2,3 km lange High Line wandelpromenade - tot in de jaren 30 een verhoogde spoorlijn - die je op eigen tempo kan ontdekken. Je hebt er spectaculaire uitzichten over Manhatten en tal van activiteiten. Je kan er ook gebruik van maken om het Meatpacking District te ontdekken. Vroeger was hier de vleesindustrie gevestigd, maar vandaag vind je er kunstgalerieën, chique winkels, bars, restaurants en de Chelsea Market. Dit is een markt vol lekkers, ondergebracht in de vroegere fabriek waar de Oreo-koekjes zijn uitgevonden en werden gemaakt. En je kan er zelfs het Whitney Museum of American Art bezoeken, dat hier in de buurt ligt. Vrije avond. Overnachting.

Dag 3 - New York – Vrijheidsbeeld / Ellis Island
Transfer naar Battery Park samen met de gids (met de metro bij een kleine groep). Inscheping op de ferry en bezoek aan het eiland met het Vrijheidsbeeld, het symbool van een nieuw leven voor duizenden emigranten die het geluk kwamen zoeken in de Nieuwe Wereld. Vervolgens naar Ellis Island voor een bezoek aan het immigratiemuseum. De vele stappen van dit zware traject worden er levendig en realistisch voorgesteld. Pijnlijke getuigenissen, frappante archieven en documenten, reconstructies. De geschiedenis van miljoenen mensen die in deze burelen, slaapzalen en medische onderzoekslokalen zijn geweest. Lunch in Chinatown. Vrije tijd in deze levendige wijk. Vrije avond. Overnachting

Dag 4 - New York – Harlem met gospelviering + Empire State Building
Deze ochtend bezoeken we met een Franstalige gids Harlem, de zwarte hoofdstad van New York. Je ziet de Saint John the Divine en de Columbia-universiteit. Je slentert over 125th Street, de hoofdverkeersader van Harlem, komt langs het Apollo Theater waar grote namen uit de zwarte muziek hebben opgetreden, zoals James Brown of Michael Jackson. Je maakt gebruik van dit bezoek om een Gospelviering in een kerk bij te wonen. Lunch/brunch in een typisch New Yorkse delicatessenzaak. Vervolgens bezoek aan de Empire State Building. Einde van de namiddag vrij in de wijk. Overnachting in het hotel.

Dag 5 - Maandag - New York vrije tijd / Luchthaven
Vrije dag. Luchthaventransfer volgens vluchtschema.

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

Vlucht Parijs - New York heen/terug, rechtstreeks of met tussenlanding
transfer bij aankomst met shuttle, minibus of privébus met Franstalige begeleider,
transfer bij vertrek met privébus met Franstalige begeleider voor vluchten met een grote groep reizigers of met shuttle zonder Franstalige begeleider voor andere vluchten,
vier overnachtingen in viersterrenhotel met ontbijt
de 3 vermelde maaltijden,
bezoeken, excursies en toegangskaarten volgens het programma met minibus of bus
belastingen en diensten.

In deze prijs is niet inbegrepen

Niet-vermelde lunches en diners,
bus en gids ter beschikking tijdens vrije momenten,
Franstalige assistentie voor de transfers van en naar de luchthaven (alleen of in kleine groepen),
Optionele bezoeken die ter plaatse door de gids worden voorgesteld,
Verplichte fooien voor chauffeur en gids van 1$ tot 2$ per persoon per transfer, bezoek of excursie. - ter plaatse te betalen
ESTA
Eventuele kosten voor de bagage zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij

Belangrijk

Dit aanbod kan niet worden gewijzigd en is niet terugbetaalbaar

- Als je alleen reist, zal de prijs van offerte automatisch worden berekend op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen tussen 2 en 12 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, zal het toepasselijke tarief je worden meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.

- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de hotelbezetting.

- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er zullen je wel snacks en dranken worden aangeboden, die je betaalt aan de vliegtuigcrew (uitsluitend in cash en in euro).

- Tenzij anders aangegeven, zal de voertaal van de toeristische diensten Engels zijn
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod, zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperking.


Formaliteiten

Voor Franse staatsburgers, in alle gevallen: internationaal paspoort dat geldig is tot 6 maand na het verblijf of de doorreis binnen de VS.

Visa Waiver Program: Franse reizigers die naar de VS reizen of er op doorreis zijn, voor vakantie en/of zakenreis en met een maximum duur van 90 dagen, hebben niet langer een visum nodig als aan volgende voorwaarden voldaan is:

1/ Ze moeten over een paspoort beschikken met volgende kenmerken:
- het moet individueel zijn (de Amerikaanse autoriteiten aanvaarden niet dat kinderen, ongeacht hun leeftijd, bijgeschreven worden op het paspoort van een van de ouders; ze moeten dus hun eigen paspoort hebben);
- leesbaar voor de computer (model DELPHINE dat over een optische leesstrook beschikt, en afgeleverd uiterlijk op 25 oktober 2005,
- wanneer het tussen 26 oktober 2005 en 25 oktober 2006 werd afgeleverd, moet het machineleesbaar zijn en over minstens één digitale foto beschikken,
- wanneer het na 26 oktober 2006 werd afgeleverd, moet het machineleesbaar zijn, over minstens één digitale foto beschikken en een elektronische chip (‘e-paspoort’). Dit geldt ook voor noodpaspoorten.

2/ Ze moeten een elektronische reistoestemming krijgen (ESTA):
Franse staatsburgers die naar de VS reizen en in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program, zijn verplicht een betalende aanvraag (14 dollar) voor elektronische reistoestemming te doen via het Electronic System for Travel Authorisation (ESTA), tenminste 72 uur voor het vertrek. Daarvoor ga je naar de site https://esta.cbp.dhs.gov en vul je het formulier in. Zorg ervoor dat alle informatie overeenkomt met je paspoort en je reisdocumenten (vliegtickets, boekingen …). Geldigheidsduur: 2 jaar of de vervaldatum van je paspoort (eerstvolgende vervaldatum). Met de toelating van ESTA reis je in het kader van het Visa Waiver Program, maar dit betekent niet dat je zomaar toegang hebt tot het Amerikaanse grondgebied. Deze wordt je bij aankomst door de immigratie-ambtenaar toegestaan of geweigerd. We raden je dan ook aan om bewijzen van kredietwaardigheid te tonen (kredietkaart, reischeques).

3/ Ze moeten over een vliegticket heen & terug beschikken:
Alle reizigers die niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program of dit ontvangen hebben, maar bij wie de ESTA geweigerd werd, moeten een visum aanvragen.
De verschillende stappen hiertoe voert de klant zelf en op eigen kosten uit, via de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Frankrijk.
Voor bepaalde categorieën van reizigers (studenten, mensen aan wie eerder een visum geweigerd werd) is een visum altijd noodzakelijk.
Deze informatie wordt verstrekt onder voorbehoud van wijzigingen door de bevoegde autoriteiten.

Sinds 8 juli 2014 en op vraag van de Amerikaanse autoriteiten zijn de maatregelen voor luchthavenbeveiliging voor vluchten naar en/of via de VS versterkt: Veiligheidsagenten zullen alle elektronische apparaten controleren (bijvoorbeeld: laptop , fototoestel, tablet, smartphone, spelconsole …). Tijdens deze controle kunnen ze vragen dat je de toestellen aanzet, inclusief gsm’s.
Toestellen die niet opgeladen zijn, zullen niet aan boord worden toegelaten. De reiziger riskeert in dit geval ook een bijkomende controle.

Ga voor meer informatie naar de website van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika in Frankrijk: http://french.france.usembassy.gov/

Buitenlandse staatsburgers zullen, naargelang hun nationaliteit, moeten voldoen aan de verschillende geldende voorschriften.

**************************************
HERVORMING VAN HET VISA WAIVER PROGRAM: UITSLUITING VAN BEPAALDE CATEGORIEËN VAN REIZIGERS

Op 18 december 2015 heeft het Amerikaanse Congres een wet aangenomen tot hervorming van het Visa Waiver Program. Deze werd op 21 januari 2016 van kracht. Op die dag heeft de Amerikaanse overheid een persbericht gepubliceerd omtrent de invoering van deze hervorming: http://www.dhs.gov/news/2016/01/21/united-states-begins-implementation-changes-visa-waiver-program.

Voortaan hebben de volgende personen geen recht meer op de visumvrijstelling: enerzijds reizigers die na 1 maart 2011 naar Iran, Irak, Syrië of Soedan zijn geweest; anderzijds personen die eveneens de nationaliteit van een van deze vier landen hebben. Deze personen moeten vanaf nu een visum aanvragen bij de ambassade van de Verenigde Staten. Volgens de Amerikaanse overheid zullen personen die dringend een visum nodig hebben voor een zakenreis, voor medische of humanitaire redenen, gebruik kunnen maken van een versnelde aanvraagprocedure.

Aangezien het om reizen naar Iran, Irak, Syrië en Soedan gaat vanaf 1 maart 2011, voorziet de hervorming een permanente uitzondering voor voltijdse functionarissen van burgerlijke of militaire overheden op officiële missie. Zij zullen dus nog altijd gebruik kunnen maken van de visumvrijstelling voor de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de overheid vijf andere situaties omschreven waarbij reizigers die naar de vier hierboven genoemde landen zijn geweest, eventueel toch nog van de visumvrijstelling kunnen genieten.
Deze situaties hebben betrekking op verplaatsingen:
- voor een officiële missie, in naam van een internationale, regionale of subnationale organisatie;
- voor een officiële missie, in naam van een humanitaire organisatie;
- als journalist;
- naar Iran, voor legitieme zakelijke redenen, als de verplaatsing na 14 juli 2015 plaatsvond;
- naar Irak, voor legitieme zakelijke redenen.
Voor dit soort situaties zal er geval per geval over de visumvrijstelling beslist worden.

Volgens de Amerikaanse overheid zullen reizigers met de nationaliteit van een van deze vier landen die onder de hervorming vallen en die vroeger al een ESTA gebruikten, schriftelijk verwittigd worden over de intrekking hiervan en uitgenodigd worden om een visum aan te vragen. Ook aan andere personen op wie de hervorming betrekking heeft en die op korte termijn naar de Verenigde Staten willen reizen, wordt aanbevolen om zo snel mogelijk een visumaanvraag te doen. Mensen die momenteel gebruikmaken van een ESTA, kunnen hun status hier controleren: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.

Aan reizigers op wie de hervorming betrekking heeft, maar die pas op langere termijn naar de Verenigde Staten willen reizen, wordt aanbevolen om, voordat ze hun vliegtickets boeken, de website van de ambassade van de Verenigde Staten te raadplegen http://french.france.usembassy.gov/fr/visas.html; http://french.france.usembassy.gov/visas/vwp.html) zodat ze op de hoogte blijven van veranderingen.

************************************** BELANGRIJKE INFORMATIE:
Meerderjarigheid ligt in de Verenigde Staten vast op 21 jaar. Mensen jonger dan 21 kunnen daarom geen boekingen doen wanneer ze niet vergezeld worden door iemand ouder dan 21.

Om je reis goed voor te bereiden
Als gevolg van nieuwe veiligheidsmaatregelen bij douanecontroles richting VS raden we je aan om de informatie van het reisbureau aandachtig te lezen, zodat je goed bent voorbereid: http://www.office-tourisme-usa.com/etape-de-preparation/le-passage-en-douane

VEILIGHEIDSMAATREGELEN omtrent elektronische toestellen:
Er zijn nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd: Alle elektronische toestellen (telefoons, tablets, computers, e-readers, spelconsoles , fototoestellen, videocamera’s, ...) in de handbagage moeten bij het boarden zijn opgeladen en aan staan.
Aan passagiers wordt aanbevolen om hun opladers in de handbagage te bewaren. Tijdens deze controle kunnen ze vragen dat je de toestellen aanzet, inclusief gsm’s. Wanneer het toestel niet kan worden ingeschakeld, kan het de reiziger verboden worden om te boarden, met 100% van de kosten en/of de inbeslagname van het toestel. Je reisbureau kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden. Elk toestel dat in beslag wordt genomen, wordt vernietigd.

INFORMATIE OVER JE VLUCHTEN:
Hou er rekening mee dat er bij vluchten naar deze bestemming vaak tussenlandingen gebeuren.
Hou er rekening mee dat de luchthaven van aankomst in Parijs een andere kan zijn dan die van vertrek.

VOOR EN NA DE VLUCHT: Vertrek vanuit een andere provincie.
De verplaatsingen voor en na de vlucht gebeuren per vliegtuig, trein of bus. Omwille van technische redenen kan de verplaatsing voor en/of na de vlucht pas de dag voor vertrek of de dag na terugkomst plaatsvinden. De kosten voor de transfer luchthaven/luchthaven, station/luchthaven en omgekeerd, de eventuele maaltijden en overnachtingen op de doorreis richting Parijs als gevolg van een vertrek/terugkomst in een andere provincie zijn ten koste van de klant. Tickets kunnen niet gewijzigd worden en zijn niet terugbetaalbaar.

TER INFORMATIE:
De paspoortgegevens van alle passagiers moeten doorgegeven worden zodra je boeking bevestigd wordt, meerdere weken voor de vertrekdatum.
GELIEVE VOLGENDE PASPOORTGEGEVENS MEE TE DELEN (BIJ DE BOEKING OF 2 MAAND VOOR DE VERTREKDATUM):
- NAAM (identiek aan het formulier ESTA)
- VOORNAAM
- PASPOORTNUMMER
- PLAATS VAN UITGIFTE VAN HET PASPOORT
- VERVALDATUM VAN HET PASPOORT
- GEBOORTEDATUM VAN DE PASSAGIER
- GESLACHT
- NATIONALITEIT
- LAND VAN VERBLIJF
- INDIEN VISUM UITGIFTEPLAATS EN -DATUM VAN VISUM, GEBOORTEPLAATS VAN DE PASSAGIER

BELANGRIJK: wanneer je je ESTA-formulier invult (https://esta.cbp.dhs.gov),let erop dat je dezelfde naam invoert als de naam die je hebt opgegeven bij de aanmaak van het dossier: de naam die op het vliegticket zal staan, moet exact dezelfde zijn als die op het ESTA-formulier).
Bv.: als je je meisjesnaam hebt opgegeven, vul op het ESTA dan ook je meisjesnaam in. De documenten moeten exact hetzelfde zijn.