Rondreis Jordanië

Amman, Jordanië
Rondreis Jordanië - 1
Rondreis Jordanië - 2
Rondreis Jordanië - 3
Rondreis Jordanië - 4
Rondreis Jordanië - 5
Rondreis Jordanië - 6
Rondreis Jordanië - 7
Rondreis Jordanië - 8
Rondreis Jordanië - 9
Rondreis Jordanië - 10
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
Rondreis Jordanië REF : 263351
vanaf 950 all-in / persoon van Rondreizen de 8 dagen / 7 nachten bij vetrek van Brussel 04 jun 2022
Ons aanbod
Details
Inbegrepen in deze reis
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+3 andere steden)
  • Volpension
  • Slaapkamer
  • Franstalige gids
  • Bezoeken volgens programma
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Description

Diensten en materialen

  • Franstalige Gids
vanaf
950 € all-in
Bekijk aanbiedingen

Ligging

Kruispunt van beschavingen en levend geschiedenisboek. Jordanië is de perfecte combinatie van natuur en geschiedenis.
Je ontdekt de natuurlijke reserves, prachtige stranden, een vreemde woestijn en oude steden. Denk maar aan Petra, een van de 7 wereldwonderen, of Jerash, de grootste Grieks-Romeinse nederzetting in het Midden-Oosten.
Al deze plaatsen en bezienswaardigheden getuigen van de gekende gastvrijheid van de Jordaniërs. Jordanië is de ideale bestemming voor een onvergetelijke reis.
Brug tussen zee en woestijn, oost en west. Het hasjemietische koninkrijk is een land van fascinerende schoonheid en contrasten, van de vruchtbare en evoluerende Jordaanvallei tot de kloven in de immense woestijn. Bezoekers ontdekken de schitterende woestijnforten, bewonderen de wijdse vlakte van Wadi Rum of nemen een duik in het kalme water van de Rode Zee.
Wie avontuurlijk is aangelegd, kan paardrijden, meegaan met een 4x4 safari, gaan klimmen of wandelen. Ontspannen doe je aan de Dode Zee en de Rode Zee.
Het moderne Jordanië werd na de eerste wereldoorlog gesticht door koning Abdullah I. Het land werd door zijn kleinzoon, wijlen koning Hussein, gedurende 46 jaar geregeerd. Na zijn dood in 1999 besteeg zijn zoon, koning Abdullah II, de troon. Jordanië is een modern land dat de laatste decennia vrede, stabiliteit en een opmerkelijke economische groei kende. Jordanië kent een rijke geschiedenis. Het land herbergt de oudste kolonies en stammen uit de regio en verborgen schatten van de grote wereldbeschavingen.

Route

Dag 1: Aankomst in Amman

Dag 2: Citadel van Amman en Woestijnkastelen
Dag 3: Van Jerash naar het fort van Saladin
Dag 4: Hellenistisch kasteel en Dode Zee
Dag 5: Langs de Weg der Koningen, van Madaba naar Petra
Dag 6: Petra, de Roze stad
Dag 7: Petra - Little Petra - Wadi Rum - Amman
Dag 8: Vertrek vanuit Amman

Dag 1: Aankomst in Amman

Vlucht naar Jordanië en aankomst in Amman.
Bij aankomst word je door onze vertegenwoordiger opgewacht en begeleid op de luchthaven Queen Alia in Amman. Onze vertegenwoordiger helpt je bij de grenspolitie en de douane voor het verkrijgen van je visum.
Als je je bagage hebt opgehaald, brengt onze vertegenwoordiger je naar de chauffeur die je naar je hotel in Amman brengt.
Opmerking: Afhankelijk van het uur van aankomst en verkeer in Amman duurt de rit 45 minuten tot 1 uur.
Aankomst in het hotel en vrije dag, afhankelijk van het uur van aankomst.


Overnachting in het hotel.

Dag 2: Citadel van Amman en Woestijnkastelen

Na je ontbijt trek je op verkenning door de hoofdstad van Jordanië. Tussen de woestijn in het oosten en de Jordaanvallei ligt Amman met ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad is volledig opgetrokken uit wit-beige kalksteen en ligt als een verzameling goudbeige blokken in de zon. Je brengt een bezoek aan het archeologisch museum, de tepel van Hercules en het Paleis Omeyyade.
Onze favoriet: Vanop de citadel heb je een verbluffend uitzicht op de oude stad.
Daarna doorkruis je de oude stad, met een prachtig bewaard Grieks-Romeins theater dat plaats biedt aan ongeveer 6.000 toeschouwers.
Daarna trek je naar de woestijnforten. Het eerste is het Qasr Al-Kharaneh, op 55 km van Amman. Dit is waarschijnlijk het enige fort dat een militair doel had, zoals blijkt uit de architectuur.
Het Qasr Amra is het tweede fort op je tocht. Het staat op een eiland dat gevormd is in de bedding van een Wadi die bijna altijd droog staat. Dit goed bewaarde, kleine kasteel met duidelijke lijnen afgeronde contouren koestert de warmte van de woestijn. Qasr Amra werd in het begin van de 8e eeuw gebouwd door kalief Walid I, een liefhebber van de jacht, poëzie en allerlei pleziertjes.
Je dag eindigt met een bezoek aan het kasteel Qasr Al Azraq dat zwaar beschadigd werd bij de aardbeving van 1927. Zelfs nu is de pracht duidelijk zichtbaar.
Terugkeer naar het hotel in Amman.
Lunch onderweg.
Diner en overnachting in het hotel in Amman.

Dag 3: Van Jerash nar het fort van Saladin

Ontbijt in het hotel en vertrek naar het oude Jerash, op ca. 45 km van Amman. Deze stad wordt beschouwd als een van de best bewaarde Romeinse steden in het Midden-Oosten. Jerash is na Petra, de grootste site van Jordanië. Deze stad verdween eeuwenlang onder het woestijnzand. Sinds 70 jaar wordt ze gerestaureerd. Jerash is volledig gebouwd uit roze-oranje kalksteen. Jerash kende haar hoogtepunt in de 2e en 3e eeuw en is het schoolvoorbeeld van Romeinse stedenbouwkundige planning in het Midden-Oosten.
Na de lunch trek je verder naar Ajloun en het indrukwekkende fort van Qalaat al Rabad. Dit fort bovenop een berg werd in de 12e eeuw gebouwd, ten tijde van Saladin, om de regio te beschermen en de lokale ijzermijnen te controleren. Bovenop het fort heb je een schitterend zicht op de Jordaanvallei.
Terugkeer naar het hotel.
Diner en overnachting in het hotel in Amman.

Dag 4: Hellenistisch kasteel en Dode Zee

Ontbijt in het hotel en vertrek naar het westen van Amman, naar het stadje Iraq El Amir, waar je het Hellenistische kasteel Qasr El Abed (2e eeuw vC) bezoekt: een verbluffende constructie met Griekse, Oosterse en Romeinse invloeden.
Daarna vertrek je naar de Dode Zee voor de lunch en een onvergetelijke ervaring. Het bijzondere klimaat maakt van de Dode Zee een uitzonderlijke bezienswaardigheid. Het meer is 75 km lang en 15 km breed en heeft een oppervlakte van 920 km². Bovendien is de Dode Zee het laagste punt op onze planeet.
Terugkeer naar Amman.
Diner en overnachting in het hotel in Amman.

Dag 5: Langs de Weg der Koningen, van Madaba naar Petra

Ontbijt in het hotel en vertrek naar Madaba, de stad van mozaïek. Je bezoekt de kerk van Sint-Joris in Madaba en krijgt de kans om de oudste kaart van het Beloofde Land te bewonderen. Deze mozaïek uit het midden van de 5e eeuw is erg goed bewaard en geeft de geografie weer van het Byzantijnse Midden-Oosten.
Vervolgens gaat het naar de Neboberg, 10 km ten noordwesten van Madaba : de begraafplaats van Moses biedt een spectaculair zicht op het Beloofde Land.
Daarna zet je de tocht voort naar het zuiden van Madaba en het fort van Kerak-Connu, gekend als het kasteel van Reinoud van Châtillon, vorst van Antiochië, dat hij kreeg na zijn tweede huwelijk. In 1187 werd Jeruzalem veroverd door de moslims en kwam Kerak in handen van Saladin.
Lunch in Kerak.
Vervolg naar Petra via de woestijnroute.
Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 6: Petra, de Roze stad

Na je ontbijt vertrek je naar Petra, het hoogtepunt van je reis.
Je verkent Petra, de hoofdstad van het oude handelsrijk van de Nabateeërs, tot de Romeinen de stad in hert jaar 106 veroverden. Petra ligt op de grens van Wadi Araba. Een van de mooiste routes is langs de Siq, en smalle en bochtige kloof met imposante wanden en heuvels.
De gids loodst je door de Siq naar Khazneh, een van de mooiste tempels van Petra. Je leert hoe de Nabateeërs de rotswanden sculpteerden en leert meer over de spirituele achtergrond. Je bezoekt eveneens de oude ruïnes van het Romeinse amfitheater en de zuilengalerijen. Je wordt door de stad gegidst en krijgt daarna voldoende tijd om de stad op je eigen ritme te bezoeken. Als je nog energie over hebt, kan je de hoge offerplaats of de leeuwenfontein bezoeken.
Terugkeer naar je hotel.
Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 7: Petra - Little Petra - Wadi Rum - Amman

Ontbijt in het hotel en vertrek naar de woestijn van Wadi Rum. Petra is het resultaat van mensenhanden, de natuur en rotsen. De toppen en dalen van Wadi Rum zijn van een serene schoonheid en verbluffende grootsheid, met dank aan moeder natuur. Je begint de dag met een verkenning door deze prachtige woestijn en berglandschappen van Wadi Rum. Vergeet ook niet de koperkleurige rotsen die "Lawrence" zo fascinerend vond toen hij tijdens de Arabische opstand de woestijn bezocht.
Je krijgt de kans een unieke ervaring te beleven: een Jeep-safari in het prachtige woestijnlandschap, met abrupte hellingen en aparte rotsformaties.
Lunch in een bedoeïenenkamp.
Transfer naar Amman langs de Wadi Araba.
Diner en overnachting in het hotel in Amman.

Dag 8: Amman - Vertrek

Na je ontbijt en afhankelijk van je vluchtschema: transfer naar de luchthaven en assistentie bij de formaliteiten voor vertrek.


Onze mening

Ontdek Jordanië, een mythisch land met een rijke geschiedenis en het ene buitengewone landschap na het andere. We hebben voor jou een klassiek programma samengesteld met alle must sees van Jordanië.


Praktische informatie

Minimum aantal deelnemers: 2 personen
Maximum aantal deelnemers: 14 personen

Accommodaties:
Amman: Guest House Hotel 3* of gelijkaardig - 5 overnachtingen
Petra: Edom House 3* of gelijkaardig - 2 overnachtingen


Als je kiest voor de optie 4*:
Amman: Hotel Gerasa 4* of gelijkaardig - 5 overnachtingen
Petra: Hotel Old Village 4* of gelijkaardig - 2 overnachtingen


- Je kan gratis een visum krijgen als je je paspoortgegevens minstens 48u voor aankomst doorgeeft. Het visum wordt ter plaatse uitgereikt.
- Als er problemen, zijn met je hotelkamer, neem je contact op met de hotelreceptie of belt u het lokale telefoonnummer om hulp te vragen.
- Het gedetailleerde programma wordt je op de luchthaven overhandigd. Je vindt er voor elke dag de tijdstippen en plaatsen van afspraak.
- Om logistieke redenen kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
- De lokale munt is de Jordaanse Dinar: wisselkantoren en ATMs zijn gemakkelijk te vinden. Je chauffeur en/of gids helpt je om munten te wisselen.
- Optionele bezoeken: tijdens de bezoeken worden de mogelijke opties door je gids voorgesteld. De prijzen staan meestal vermeld in Jordaanse Dinar. Deze excursies zijn optioneel en zijn geenszins verplicht..
- Fooien zijn een volledig persoonlijke keuze: de beslissing om een fooi te geven en hoeveel je geeft, beslis je zelf. Weet wel dat fooien een deel van de cultuur zijn en erg gewaardeerd worden.

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

Charter- of lijnvlucht heen en terug België/Amman, rechtstreeks of met tussenlanding

- De verplichte luchthavenbelastingen die kunnen schommelen tussen 30 en 200€
- Onthaal en assistentie op de luchthaven van aankomst voor de douane en indien toegestaan
- De transfers heen en terug van de luchthaven van Amman naar het hotel
- Verblijf in een standaard tweepersoonskamer in een driesterrenhotel (lokale normen)
- Lunch tijdens de bezoeken, afhankelijk van het programma
- Vervoer volgens het aantal personen in een moderne en met airco uitgeruste van of bus
- De diensten van een Franstalige gids tijdens de excursiedagen
- Toegangstickets tot de sites volgens het programma
- Rit in pick-up 4x4 (Jeep) naar Wadi Rum
- Flessen water in de bus
- Gratis visum op de luchthaven van Amman door onze vertegenwoordiger
- 1 snack en 1 fruitsap per persoon
- Verblijfstaksen

In deze prijs is niet inbegrepen

Optionele persoonlijke verzekeringen

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Fooien voor de gids, chauffeur, restaurants...
- Niet vermelde activiteiten
- Niet-vermelde maaltijden en dranken
- Bagagekosten afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij

Nuttig om te weten

- Als je alleen reist, zal de prijs in je offerte automatisch berekend worden op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.

- De kortingen voor kinderen gelden voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar die een kamer delen met twee volwassenen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, zal het toepasselijke tarief je worden meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en van de hotelbezetting.
- Opgelet: de verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten, niet op basis van het aantal dagen (dat kan variëren afhankelijk van het tijdsschema van luchtvaartmaatschappijen). Het is mogelijk dat er voor de terugvlucht gebruik wordt gemaakt van nachtvluchten, met aankomst 's avonds heel laat of 's ochtends heel vroeg. Het aantal nachten van je verblijf zal worden gerespecteerd.
- Hoteldiensten en pensionformules beginnen de dag van aankomst en eindigen de dag van vertrek conform de tijdsbepalingen van de hoteluitbater, zonder rekening te houden met aankomst- of vertrekuren van vluchten.
- Indien een van de reizigers in een dossier voor een bepaalde verblijfsformule kiest, zal deze formule automatisch ook worden toegepast voor de andere personen in het reisgezelschap.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er zullen je wel snacks en dranken worden aangeboden, die je betaalt aan de vliegtuigcrew (uitsluitend in cash en in euro).
- Volgens de regels van het internationale hotelwezen, zijn hotelkamers beschikbaar vanaf 14 of 15 uur; huurwoningen vanaf 17 uur op de dag van aankomst. Op de dag van vertrek verlaat je de hotelkamer voor de middag en de huurwoning voor 10 uur, ook als je terugvlucht maar later op de dag is gepland. Heel wat hotels bieden aanvullende diensten aan, al dan niet mits betaling van een toeslag, om je comfort op de dag van aankomst of vertrek te verhogen: de mogelijkheid om langer in je kamer te blijven (late check-out), terbeschikkingstelling van een 'courtesy room' waar je je kunt verfrissen en omkleden voor de luchthaventransfer, beveiligde bagagebewaring tot je in je kamer kunt of nadat je ze hebt verlaten, enz. Deze dienstverlening is afhankelijk van plaatselijke beschikbaarheid en omstandigheden en dus niet afdwingbaar.
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod, zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperkte mobiliteit.
- Dit aanbod kan niet gewijzigd worden en is niet terugbetaalbaar.