Rondreis 'Pracht van Jordanië'

Amman, Jordanië Productnummer invullen : 342762
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 1
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 2
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 3
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 4
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 5
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 6
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 7
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 8
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 9
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 10
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 11
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 12
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 13
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 14
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 15
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 16
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 17
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 18
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 19
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 20
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 21
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 22
Rondreis 'Pracht van Jordanië' - 23
Bekijk diavoorstelling Bekijk geolokalisatie
Rondreis 'Pracht van Jordanië' REF : 342762
-10%
vanaf 1015 all-in / persoon in plaats van 1132 van Rondreizen de 8 dagen / 7 nachten bij vetrek van Parijs 14 dec 2024
TipProfitez de cette offre avec extension au choix !. Bekijk aanbod
Ons aanbod
Details
Inbegrepen in deze reis
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+2 andere steden)
  • Volpension
  • Slaapkamer
  • Transfer
  • Franstalige gids
  • Bezoeken volgens programma
vanaf
1015 € all-in
Bekijk aanbiedingen
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

  • Franstalige Gids

Samenvatting

Op een rondreis door Jordanië kan je bezienswaardigheden zoals Petra en Amman te bezoeken, maar ook unieke ervaringen opdoen door naar de woestijn te gaan.


Ligging

Kruispunt van beschavingen en levend geschiedenisboek. Jordanië is de perfecte combinatie van natuur en geschiedenis.
Je ontdekt de natuurlijke reserves, prachtige stranden, een vreemde woestijn en oude steden. Denk maar aan Petra, een van de 7 wereldwonderen, of Jerash, de grootste Grieks-Romeinse nederzetting in het Midden-Oosten.
Al deze plaatsen en bezienswaardigheden getuigen van de gekende gastvrijheid van de Jordaniërs. Jordanië is de ideale bestemming voor een onvergetelijke reis.
Brug tussen zee en woestijn, oost en west. Het hasjemietische koninkrijk is een land van fascinerende schoonheid en contrasten, van de vruchtbare en evoluerende Jordaanvallei tot de kloven in de immense woestijn. Bezoekers ontdekken de schitterende woestijnforten, bewonderen de wijdse vlakte van Wadi Rum of nemen een duik in het kalme water van de Rode Zee.
Wie avontuurlijk is aangelegd, kan paardrijden, meegaan met een 4x4 safari, gaan klimmen of wandelen. Ontspannen doe je aan de Dode Zee en de Rode Zee.
Het moderne Jordanië werd na de eerste wereldoorlog gesticht door koning Abdullah I. Het land werd door zijn kleinzoon, wijlen koning Hussein, gedurende 46 jaar geregeerd. Na zijn dood in 1999 besteeg zijn zoon, koning Abdullah II, de troon. Jordanië is een modern land dat de laatste decennia vrede, stabiliteit en een opmerkelijke economische groei kende. Jordanië kent een rijke geschiedenis. Het land herbergt de oudste kolonies en stammen uit de regio en verborgen schatten van de grote wereldbeschavingen.


Dag 1 - België – Amman (35km)

Bij aankomst word je door onze vertegenwoordiger opgewacht en begeleid op de luchthaven Queen Alia. Hij zal een bordje met je naam erop vasthouden en zal je helpen bij de grenspolitie en de douane te komen om je visum te verkrijgen. Daarna ga je naar beneden om je bagage op te halen. Als je je bagage hebt opgehaald, brengt hij je naar de chauffeur die je naar je hotel in Amman brengt. Afhankelijk van het uur van aankomst en verkeer in Amman duurt de rit 45 minuten tot 1 uur. Bij je aankomst in het hotel check je in en de rest van de dag ben je vrij.
Overnachting in Amman.


Dag 2 - Citadel van Amman en Woestijnkastelen (100km)

Na je ontbijt vertrek je voor een bezoek aan de hoofdstad van Jordanië. Tussen de woestijn in het oosten en de Jordaanvallei ligt Amman met ongeveer 1 miljoen inwoners. De stad is volledig opgetrokken uit wit-beige kalksteen en ligt als een verzameling goudbeige blokken in de zon. Vanop de citadel heb je een verbluffend uitzicht op de oude stad. Maar voordat je naar beneden gaat, breng je een bezoek aan het archeologisch museum, de tempel van Hercules en het Paleis Omeyyade. Vervolgens maak je een kleine wandeling door de oude stad, waar een mooi Grieks-Romeins theater werd bewaard, met plaats voor ongeveer 6.000 toeschouwers.
Daarna trek je naar de woestijnkastelen. Het eerste kasteel dat je bezoekt, is dat van Qasr Al-Kharaneh, op 55 km van Amman. Dit is waarschijnlijk het enige fort dat een voornamelijk militair doel had, zoals blijkt uit de architectuur. Het tweede kasteel is dat van Qasr Amra, dat op 26 km ten zuidwesten van Azraq ligt, langs de hoofdweg. Qasr Amra staat op een eiland dat gevormd is in de bedding van een Wadi die bijna altijd droog staat. Dit goed bewaarde, kleine kasteel met duidelijke lijnen en afgeronde contouren koestert de warmte van de woestijn. Qasr Amra werd in het begin van de 8e eeuw gebouwd door kalief Walid I, een liefhebber van de jacht, poëzie en allerlei pleziertjes. Het laatste kasteel is Qasr Al Azraq, dat zwaar werd getroffen door een aardbeving in 1927, maar het blijft er prachtig uitzien. Terugkeer naar het hotel in Amman
Lunch onderweg.
Diner en overnachting in Amman.


Dag 3 - Van Jerash naar het fort van Saladin (145km)

Ontbijt in het hotel en vertrek naar het oude Jerash of Gerasa, op ca. 45 km van Amman. Jerash is na Petra, de grootste site van Jordanië. Deze stad wordt beschouwd als een van de best bewaarde Romeinse steden in het Midden-Oosten. Ze verdween eeuwenlang onder het woestijnzand. Sinds 70 jaar wordt ze gerestaureerd. De stad is volledig gebouwd uit roze-oranje kalksteen. Jerash kende haar hoogtepunt in de 2e en 3e eeuw. Het is het schoolvoorbeeld van Romeinse stedenbouwkundige planning in het Midden-Oosten. Na de lunch rijd je verder naar Ajloun om er een indrukwekkende burcht (Qalaat al Rabad) te bezoeken. Deze burcht ligt boven op een berg en werd in de XIIe eeuw gebouwd, ten tijde van Saladin, om de regio te verdedigen en de lokale ijzermijnen te beheren. Boven op het fort heb je een schitterend uitzicht op de Jordaanvallei. Terugkeer naar het hotel in Amman.
Lunch onderweg
Diner en overnachting in Amman.


Dag 4 - Langs de Weg der Koningen, van Madaba naar Petra (340km)

De eerste halte is de stad van mozaïek, Madaba. Je bezoekt er de kerk van Sint-Joris, waar je de kans krijgt om de oudste kaart van het Beloofde Land te bewonderen. Deze mozaïek uit het midden van de 6e eeuw is erg goed bewaard en geeft de geografie weer van het Byzantijnse Midden-Oosten. Vervolgens gaat het naar de Neboberg, die op 10 km ten noordwesten van Madaba ligt. De bekende begraafplaats van Moses biedt een spectaculair uitzicht op het Beloofde Land. Daarna ga je verder naar het zuiden en kom je langs het fort van Kerak, dat bekendstaat als het kasteel van Reinoud van Châtillon, vorst van Antiochië, dat hij kreeg na zijn tweede huwelijk. In 1187 werd Jeruzalem veroverd door de moslims en kwam Kerak in handen van Saladin. Lunch in Kerak. Vervolgens naar Petra via de woestijnroute. Optioneel kan je Petra by night bezichtigen. Hotelovernachting in Petra.
Lunch onderweg Diner en overnachting in Petra. .


Dag 5 - Petra, de Roze Stad (0km)

Na het ontbijt vertrek je om de dag tegemoet te gaan waarnaar het meest wordt uitgekeken van de hele reis.
Je verkent Petra, de hoofdstad van het oude handelsrijk van de Nabateeërs, tot de Romeinen de stad in hert jaar 106 veroverden. Petra ligt op de grens van Wadi Araba en is een van de mooiste routes langs de Siq, een smalle en bochtige kloof met imposante wanden en heuvels. Wanneer je in Petra bent aangekomen, zal je merken dat er heel weinig vrijstaande gebouwen zijn, want de Nabateeërs verkozen om hun huizen te sculpteren in de kliffen van roze zandsteen.
De gids loodst je door de Siq naar Khazneh, een van de mooiste tempels van Petra. Je leert hoe de Nabateeërs de rotswanden sculpteerden en leert meer over de spirituele achtergrond. Je bezoekt eveneens de oude ruïnes van het Romeinse amfitheater en de zuilengalerijen. Je wordt door de stad gegidst en krijgt daarna voldoende tijd om de stad op je eigen ritme te bezoeken. Als je nog energie over hebt, kan je de hoge offerplaats of de leeuwenfontein bezoeken.

Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 6 - Petra – Little Petra – Wadi Rum (113km)

Ontbijt in het hotel en vertrek naar de woestijn van Wadi Rum. Petra is het resultaat van mensenhanden, de natuur en rotsen. De toppen en dalen van Wadi Rum zijn van een serene schoonheid en verbluffende grootsheid, met dank aan moeder natuur. Je begint de dag met een verkenning door deze prachtige woestijn en berglandschappen van Wadi Rum. Vergeet ook niet de koperkleurige rotsen die "Lawrence" zo fascinerend vond toen hij tijdens de Arabische opstand de woestijn bezocht, alvorens bekend te worden in de film Lawrence of Arabia. We doen een Jeep-safari in het prachtige woestijnlandschap, met nog meer abrupte hellingen en aparte rotsformaties.
Lunch in een bedoeïenenkamp.
Die avond slaap je in de Wadi Rum woestijn zoals echte bedoeïenen
Diner en overnachting in de Wadi Rum woestijn


Dag 7 - Van de woestijn naar de Dode Zee (350km)

Na rustig te zijn wakker geworden en in het kamp te hebben ontbeten, vertrek je naar het laagste punt ter wereld via de prachtige route van de Wadi Araba woestijn. Het is niet alleen het laagste punt ter wereld, gelegen op 400 meter onder de zeespiegel, maar het wordt ook beschouwd als een van de meest spirituele landschappen ter wereld, met talloze spectaculaire natuurwonderen. Onderweg houden we halt om wat te zwemmen, want de erg zoute wateren zorgen voor een unieke zwemervaring. Normaal zwemmen is niet mogelijk, het is gemakkelijker (en fotogenieker) om al zittend of liggend in het water te drijven. Let erop dat er geen water in je ogen komt, want dat zou kunnen prikken. Na de Dode Zee rijden we richting Amman voor onze laatste nacht in Jordanië.


Mogelijkheid tot overnachting aan de Dode Zee. Optie aan te schaffen op de volgende pagina met supplement.

Dead Sea Spa Hotel 4* of gelijkwaardig.


Dag 8 - Amman - Vertrek (35km)

Na het ontbijt en afhankelijk van je vluchtschema: transfer naar de luchthaven en assistentie bij de formaliteiten voor vertrek.


Praktische informatie

Minimum aantal deelnemers: 2 personen
Maximum aantal deelnemers: 18 personen

Accommodaties:
Amman: Guesthouse hôtel Amman, Hôtel Ibis, Hôtel Retaj, Hôtel Rum Art of gelijkwaardig - 4 overnachtingen
Petra: Hôtel Edom, Hôtel Petra Nights, La maison of gelijkwaardig - 2 overnachtingen
Wadi Rum: Rahayeb Camp, Magic Camp of gelijkwaardig - 1 overnachting

Als je kiest voor de optie 4*:

Amman:
Hôtel Lillac, Hôtel Sulaf luxury, Hôtel Mena Tyche, Hôtel Harrir Palace of gelijkwaardig - 4 overnachtingen
Petra: Hôtel Petra moon, Hôtel Petra Elite, Hôtel Petra Canyon of gelijkwaardig - 2 overnachtingen
Wadi Rum: Mazayen Luxury Camp, Yasmina Luxury Camp, Oasis Luxury camp, Al Sultana Luxury camp of gelijkwaardig - 1 overnachting

Belangrijk *: Om uw visum gratis te verkrijgen, stuurt u de kopie van uw paspoorten uiterlijk 1 week voor aankomst naar uw reisbureau. Het visum wordt ter plaatse verkregen.

Notitie:

Zonder deze informatie betaalt het visum.
*Geldt alleen voor Franse staatsburgers - Andere nationaliteiten neem contact op met de bevoegde autoriteiten.

Waarheid: Onze partner zorgt voor het visumbeheer. De Jordaanse autoriteiten laten slechts één vertegenwoordiger ter plaatse toe. Hierdoor kan de passage door de douane enige tijd duren. Dank u voor uw begrip.


- Als er problemen, zijn met je hotelkamer, neem je contact op met de hotelreceptie of bel je het lokale telefoonnummer om hulp te vragen.
- Het gedetailleerde programma wordt je op de luchthaven overhandigd. Je vindt er voor elke dag de tijdstippen en plaatsen van afspraak.
- Om logistieke redenen kan de volgorde van de bezoeken gewijzigd worden.
- De lokale munt is de Jordaanse Dinar: wisselkantoren en ATMs zijn gemakkelijk te vinden. Je chauffeur en/of gids helpt je om munten te wisselen.
- Optionele bezoeken: tijdens de bezoeken worden de mogelijke opties door je gids voorgesteld. De prijzen staan meestal vermeld in Jordaanse Dinar. Deze excursies zijn optioneel en zijn geenszins verplicht..
- Fooien zijn een volledig persoonlijke keuze: de beslissing om een fooi te geven en hoeveel je geeft, beslis je zelf. Weet wel dat fooien een deel van de cultuur zijn en erg gewaardeerd worden.

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

- Charter- of lijnvlucht heen en terug België/Amman, rechtstreeks of met tussenlanding
- De verplichte luchthavenbelastingen die kunnen schommelen tussen € 30 en € 200
- Onthaal en assistentie op de luchthaven van aankomst voor de douane en indien toegestaan
- Transport heen/terug luchthaven van Amman/hotel
- Verblijf in een standaard tweepersoonskamer in 3-sterrenhotels, volgens lokale normen
- Volpension: ontbijt in het hotel, lunch tijdens de bezoeken en diners in het hotel
- Vervoer naargelang het aantal personen in een met airco uitgeruste moderne van of bus
- Diensten van een permanente gids tijdens de excursiedagen
- Kosten voor de toegang tot de sites, naargelang het programma
- Rondrit van ongeveer 1,5 uur met een lokale pick-up (Jeep) in de Wadi Rum woestijn
- Gratis flessen water in de bus
- Gratis visum in de luchthaven van Amman door onze vertegenwoordiger (op voorwaarde dat je je paspoortgegevens minimum 1 week voor aankomst doorgeeft)
- Gratis 1 snack en 1 fruitsap per persoon
- Dragen van de bagage in de hotels en op de luchthaven


In deze prijs is niet inbegrepen

- Optionele persoonlijke verzekeringen
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Fooien voor de gids, chauffeur, restaurants, ridders in Petra, ...
- Niet-vermelde activiteiten
- Niet-vermelde maaltijden en dranken
- Eventuele kosten voor ingecheckte bagage

- Elke niet in de rondreis vermelde optionele dienst

Nuttig om te weten

- Als je alleen reist, zal de prijs in je offerte automatisch berekend worden op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, wordt het tarief meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hotelbezetting.
- Opgelet: de verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten, niet op basis van het aantal dagen (dat kan variëren afhankelijk van het tijdsschema van de luchtvaartmaatschappijen). Het is mogelijk dat er voor de terugvlucht gebruik wordt gemaakt van nachtvluchten, met aankomst 's avonds heel laat of 's ochtends heel vroeg. Het aantal nachten van je verblijf zal worden gerespecteerd.
- Hoteldiensten en pensionformules beginnen de dag van aankomst en eindigen de dag van vertrek conform de tijdsbepalingen van de hoteluitbater, zonder rekening te houden met aankomst- of vertrekuren van vluchten.
- Indien een van de reizigers in een dossier voor een bepaalde verblijfsformule kiest, zal deze formule automatisch ook worden toegepast voor de andere personen in het reisgezelschap.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er worden wel snacks en dranken aangeboden, die je betaalt aan de bemanning (uitsluitend in cash en in euro).
- Volgens de regels van het internationale hotelwezen zijn hotelkamers beschikbaar vanaf 14 of 15 uur. Huurwoningen zijn beschikbaar vanaf 17 uur op de dag van aankomst. Op de dag van vertrek verlaat je de hotelkamer voor de middag en de huurwoning voor 10 uur, ook als je terugvlucht maar later op de dag is gepland. Heel wat hotels bieden aanvullende diensten aan, al dan niet met toeslag, om je comfort op de dag van aankomst of vertrek te verhogen: de mogelijkheid om langer in je kamer te blijven (late check-out), terbeschikkingstelling van een 'courtesy room' waar je je kan verfrissen en omkleden voor de luchthaventransfer, beveiligde bagagebewaring tot je in je kamer kan of nadat je ze hebt verlaten, enz. Deze dienstverlening is afhankelijk van plaatselijke beschikbaarheid en omstandigheden en dus niet afdwingbaar.
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod, zijn onze diensten niet aangepast voor personen met beperkte mobiliteit.

- Dit aanbod kan niet worden gewijzigd en is niet terugbetaalbaar.