Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland

Dublin, Ierland Productnummer invullen : 290343
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 1
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 2
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 3
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 4
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 5
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 6
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 7
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 8
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 9
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland - 10
Bekijk diavoorstelling
Individuele rondreis Sprookjesachtig Ierland REF : 290343
vanaf 1070 all-in / persoon van Rondreizen de 10 dagen / 9 nachten bij vetrek van Parijs 15 nov 2024
Ons aanbod
Details
Inbegrepen in deze reis
  • Vlucht H/T bij vetrek van Parijs (+2 andere steden)
  • Ontbijt
  • Slaapkamer
  • Autoverhuur
vanaf
1070 € all-in
Bekijk aanbiedingen
Beschrijving Inbegrepen / niet inbegrepen
Beschrijving

Diensten en faciliteiten

Samenvatting

Logies in Bed & Breakfast voor een authentieke ervaring
Huurauto inbegrepen

Ideale route om de Ierse geschiedenis en sprookjes te ontdekken

Ligging

Ga mee op een reis naar de sprookjes en historische monumenten van Ierland. Ierland wordt in het Engels The Emerald Isle (eiland van smaragd) genoemd; het is een land dat bekendstaat om zijn unieke charme die bij de reiziger nog lang na zijn vertrek in het geheugen blijft hangen. Naast de prachtige landschappen heeft Ierland een indrukwekkende selectie te bieden van plaatsen met prachtige kastelen, restaurants en een centrum van cultuur.
Voor een compleet ander landschap moet je zeker een bezoek brengen aan de Burren, een maanachtig kalksteenplateau in het noorden van County Clare, of de legendarische Giant's Causeway aan de prachtige noordkust van County Antrim.
Je zult er kennismaken met een vriendelijk volk. De Ieren zullen je altijd warm verwelkomen, waar je ook heengaat!


Je programma

Dag 1: België/Dublin


Afhankelijk van je aankomsttijd in Dublin, heb je tijd om de bezienswaardigheden van de Europese stad te verkennen. Dublin heeft veel verrassingen in petto voor bezoekers met zijn vele culturele attracties zoals St Patrick's Cathedral, Dublin Castle en Trinity College, om er maar een paar te noemen. Wie liever de tijd neemt om te ontspannen, raden wij aan te gaan winkelen in het commerciële centrum van Grafton Street.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Kildare.

Dag 2: Boyne Valley


Vandaag ontdek je de Boyne Valley in het oude oosten van Ierland. Rijd naar Newgrange, een archeologisch monument dat even beroemd is als Stonehenge in Engeland en de Grote Piramide van Gizeh in Egypte. Breng ook een bezoek aan Knowth en Dowth, twee neolithische ganggraven. Samen met Newgrange werden zij opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
In de namiddag verken je de christelijke ruïnes van Monasterboice, die dateren uit de 5e eeuw. Op de site bevinden zich een oude begraafplaats, twee kerken en een zonnewijzer. Er zijn ook twee grote kruisen te zien: Muirdeach's Cross en West Cross, beide
de grootste in Ierland. Ga verder naar Trim Castle, het grootste Anglo-Normandische kasteel op het eiland, waarvan de bouw meer dan 30 jaar duurde.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Kildare.


Dag 3: Historisch Ierland

Neem op weg naar het zuiden de tijd om twee van Ierlands historische 'rotsen' te verkennen die een wezenlijk deel uitmaken van het landschap van het Emerald Isle. Het prachtige uitzicht op het omringende landschap maakt de torenhoge Rock of Dunamase tot een strategische locatie voor een fort. In de loop der eeuwen is de deze site het toneel geweest van menige veldslag. Het is een populaire historische plek met uitzicht op de vallei van de O'Moores.
De beroemdste is echter de Rock of Cashel in County Tipperary. Enorm, verfijnd, iconisch - geen ander monument in de wereld komt in de buurt. Carraig Phádraig in het Iers, of St Patrick's Rock, is ook bekend als Cashel of the Kings. Volgens de overlevering heeft Patrick hier in de 5e eeuw v. Chr. Aenghus, koning van Munster, bekeerd. Lang vóór de Normandische invasie was de Rock of Cashel de zetel van de koningen van Munster, hoewel er geen echt bewijs is van hun verblijf hier.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Cork.


Dag 4: Cork

Begin met een verkenning van het bijna 600 jaar geleden door Cormac MacCarthy gebouwde Blarney Castle. Cormac MacCarthy was een van de grootste Gaelische Ierse heersers. Dit monument heeft sindsdien altijd veel belangstelling genoten.
In de afgelopen eeuwen hebben talrijke mensen het kasteel bezocht, waardoor het een internationaal vermaard monument en een van de grootste schatten van Ierland is geworden. De legendarische Blarney Stone staat boven op een van de torens. Volgens de legende krijgt iemand die de steen kust 'the gift of the gab', de kunst van grote welsprekendheid of de kunst van het vleien.

Ontdek vanmiddag Cobh (uitgesproken als [cove]), een charmant kuststadje aan een riviermonding, bezaaid met felgekleurde huizen en in de schaduw van een prachtige kathedraal. Cobh heeft de op één na grootste natuurlijke haven ter wereld, na het Australische Sydney.
Ga aan boord van een veerboot vanaf Kennedy Pier en geniet van een rondleiding op Spike Island en zijn fort, waar je kunt ontspannen tijdens een picknick of in een van de cafés. Laat je betoveren door de geschiedenis en de mysteries van dit magische eiland. De afgelopen 1300 jaar was Spike Island de thuishaven van een klooster uit de 6e eeuw, en vervolgens van een fort van bijna 10 hectare, de grootste Victoriaanse gevangenis ter wereld.

Vrije lunch en diner.

Overnachting in Cork.


Dag 5: Beara en Killarney

Ontdek Gougane Barra en zijn adembenemende natuurlijke omgeving. Deze grote vallei en het meer zijn omgeven door ruwe bergrotsen tot wel 370 meter hoog. Volgens de overlevering bouwde St. Finbarr in de 6e eeuw zijn klooster op het eiland van het Gougane Barra meer, waaraan de plaats zijn naam dankt. Vandaag de dag staat er een pittoresk kapelletje op het eiland, genoemd naar Sint Finbarr zelf, hoewel het geen deel uitmaakt van het oorspronkelijke klooster.
Killarney National Park is een ander idyllisch gebied om te verkennen. Ross Castle en Muckross House zijn de populairste plekken. Sommigen zullen er de voorkeur aan geven te verdwalen in een van Ierlands grootste en oudste eikenbossen, die een prachtig panoramisch uitzicht bieden op het hooggebergte. Wie geluk heeft, ziet misschien de enige wilde kudde edelherten van het land.
Peddel naar Innisfallen Island, waar overblijfselen uit de 6e eeuw te vinden zijn. Wie het geluk nog steeds aan zijn zijde heeft, wordt misschien begroet door een sikahert, dat vrij rondloopt op het eiland.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Kerr.


Dag 6: Dingle

Breng een dag door op het schiereiland Dingle met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Naast het prachtige uitzicht is dit gebied bezaaid met stranden en kloosterdorpjes. Je bereikt het meest westelijke punt van Europa bij aankomst in Slea Head, vanwaar je
de Blasket Islands kunt zien liggen. In 1953 vertrokken de laatste bewoners van het grootste eiland, Great Blasket Island.
De Gallarus Oratorium is een van de meest iconische monumenten op Dingle en staat in de buurt van Gallarus Castle. Het is een geheel uit steen opgetrokken oratorium dat zeer goed bewaard is gebleven. Bij nadere beschouwing doet de vorm ervan denken aan een omgeslagen schip.
Onderweg kun je ook de kloostersite van Reask tegenkomen. Dit is een oude christelijke site die bekendstaat om zijn prachtig bewerkte platen met klassieke, Keltische en christelijke motieven. Deze omsloten site bevat ook andere overblijfselen zoals een
oratorium, een begraafplaats, een schrijn, geplaveide paden, graandroogovens en andere droge stenen gebouwen.
Bezoek vervolgens Eask Tower op Carhoo Hill om schepen de haven van Dingle in te loodsen. De toren bereik je na een mooie wandeling. Zodra je de top van de heuvel hebt bereikt, kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de talrijke eilanden en schiereilanden. Je kunt er de hoogste toppen van Kerry zien: Carrauntoohill en Brandon Mountain.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Kerr.


Dag 7: Adare en Limerick

Bezoek Adare, het mooiste dorp van Ierland. De prachtige architectuur is te zien in de hoofdstraat. Het dorp staat vol met prachtige stenen gebouwen, middeleeuwse kloosters, ruïnes en schilderachtige parken.
Stop in Limerick, de op twee na grootste stad van de Republiek Ierland. Limerick ligt aan de Shannon, een van de grootste rivieren van het land. De architectuur en het middeleeuwse verleden, met de invasie van de Vikingen in de 9e eeuw, maken het tot een cultureel centrum en kunststad die je niet mag missen.
Het Hunt Museum bezit een van de belangrijkste privécollecties van het land, met werken uit het neolithicum tot de hedendaagse tijd. Je vindt hier werken van o.a. Picasso, Da Vinci en Renoir. Je kunt ook een bezoek brengen aan King John's Castle, een authentiek gebouw uit de Middeleeuwen dat 800 jaar geleden werd gebouwd en een van de hoogtepunten van de stad is.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Clare.


Dag 8: Kilkee en Moher

Begin je verkenningstocht door County Clare met een bezoek aan Loop Head, een wild juweeltje ten zuidoosten van Kilkee. Vanaf hier kun je ook de vuurtoren van Loop Head zien, een schilderachtige toren die uitkijkt over de oceaan en de boten die er varen.
Ga verder naar het noorden naar de Kilkee Cliffs. Ze zijn een van de mooiste geologische vindplaatsen in County Clare. Mis zeker niet Spanish Point. Tijdens je wandeling op het strand kun je de hoge kliffen, richels en
rotsbassins bewonderen. Tot slot kom je aan bij de beroemde Cliffs of Moher: een must-see in Ierland! Deze behoren
tot de mooiste kliffen van het hele eiland en zullen je imponeren met hun schoonheid. Ze strekken zich uit over meer dan 8 km en bereiken op hun hoogste punt een hoogte van 215 meter! Mis ook niet het prachtige panorama van deze stenen reuzen die als een muur op de Atlantische Oceaan staan. Een adembenemend uitzicht! Neem op weg naar de Burren een kijkje bij de Poulnabrone Dolmen, een van Ierlands meest gefotografeerde megalithische monumenten, vooral vanwege de unieke vorm.
Aarzel niet een bezoek te brengen aan de parfumerie van Burren om de rijkdom van de planten van de streek te ontdekken en beter te begrijpen.
Vrije lunch en diner.
Overnachting in Clare.Dag 9: Terugkeer naar Dublin
Bekijk op weg naar Dublin een van de typische torens van Ierland (donjons). Nenagh Castle dat rond 1200 door Theobald Walter (de eerste Chief Butler van Ierland) werd gebouwd. De cilindervormige toren torent tot op de dag van vandaag uit over de stad.
Zoals vele 13e-eeuwse Normandische vestingwerken is het huidige Roscrea Castle opgetrokken uit een motte en een houten toren. Dit tijdelijke bouwwerk, gebouwd in 1213, kreeg de naam King John's Castle en pas in 1281 werden de eerste stenen gelegd.
Sluit je reis af met een uitstap langs de kust van Dublin naar Howth. Howth is een charmant vissersdorpje op de rand van de baai van Dublin. Geniet van een Fish & Chips van de dag!
Vrije lunch en diner.
Overnachting in de buurt van Dublin.

Dag 10: Dublin/België

Laatste dag in het land, geniet van de Ierse hoofdstad voordat je naar de luchthaven gaat.


We stellen je een trip voor. Toegang en bezoeken niet inbegrepen.

Je logies

Combineer hotels en Bed & Breakfast voor een authentieke ervaring!

Regio Kildare: 2 overnachtingen in 3-sterrenhotels
Regio Cork: 2 overnachtingen in Bed & Breakfast
Regio Kerry: 2 overnachtingen in 3-sterrenhotels
Regio Clare: 2 overnachtingen in Bed & Breakfast
Regio Dublin: 1 overnachting in 3-sterrenhotel

De kamers kunnen 2 volwassenen en 1 kind van maximaal 12 jaar herbergen.
Baby's niet toegelaten.

De lijst van je accommodaties staat vermeld in je reisboekje (1 week voor vertrek)

Covid-19: aanpassing van diensten

De gezondheidsprotocollen die in het kader van de Covid-19-pandemie zijn ingevoerd, zullen waarschijnlijk gevolgen hebben voor de toegang tot bepaalde diensten en faciliteiten. Onze hotelpartners nemen de benodigde hygiëne- en beschermingsmaatregelen om jouw verblijf zo veilig en onbezorgd mogelijk te maken. Deze laatste hebben voornamelijk de protocollen en maatregelen ingevoerd die zijn bepaald door de overheid en de gezondheidsautoriteiten.
Inbegrepen / niet inbegrepen

In deze prijs is inbegrepen

- Charter- of lijnvlucht naar Dublin heen & terug, rechtstreeks of met tussenlanding
- 9 overnachtingen met Iers ontbijt (5 overnachtingen in 3-sterrenhotels en 4 overnachtingen in Bed & Breakfast)
- 10 dagen huurauto (categorie volgens aantal personen)


In deze prijs is niet inbegrepen

- Supplement voor eenpersoonskamer
- Maaltijden (behalve ontbijt)
- Toegangstickets
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Tolwegen, parking en brandstof
- Bijstandsverzekering, repatriëring, bagage, annulatie
- Eventuele bagagekosten, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij


Nuttig om te weten

- Als je alleen reist, zal de prijs in je offerte automatisch berekend worden op basis van het tarief voor een eenpersoonskamer.
- Kindertarieven zijn van toepassing voor kinderen van 2 tot en met 11 jaar, die de kamer met twee volwassenen delen. Als je kind of baby buiten deze leeftijdsgroep valt, wordt het tarief meegedeeld op het moment dat je aanvraag wordt verwerkt.
- Opgelet: kinderkortingen zijn niet cumuleerbaar met promotieaanbiedingen.
- In het laagseizoen kunnen bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hotelbezetting.
- Opgelet: de verblijfsduur wordt berekend op basis van het aantal nachten, niet op basis van het aantal dagen (dat kan variëren afhankelijk van het tijdsschema van de luchtvaartmaatschappijen). Het is mogelijk dat er voor de terugvlucht gebruik wordt gemaakt van nachtvluchten, met aankomst 's avonds heel laat of 's ochtends heel vroeg. Het aantal nachten van je verblijf zal worden gerespecteerd.
- Hoteldiensten en pensionformules beginnen de dag van aankomst en eindigen de dag van vertrek conform de tijdsbepalingen van de hoteluitbater, zonder rekening te houden met aankomst- of vertrekuren van vluchten.
- Indien een van de reizigers in een dossier voor een bepaalde verblijfsformule kiest, zal deze formule automatisch ook worden toegepast voor de andere personen in het reisgezelschap.
- Service tijdens vluchten: maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen in de boordservice op heen- en terugvluchten. Er worden wel snacks en dranken aangeboden, die je betaalt aan de bemanning (uitsluitend in cash en in euro).
- Volgens de regels van het internationale hotelwezen zijn hotelkamers beschikbaar vanaf 14 of 15 uur. Huurwoningen zijn beschikbaar vanaf 17 uur op de dag van aankomst. Op de dag van vertrek verlaat je de hotelkamer voor de middag en de huurwoning voor 10 uur, ook als je terugvlucht maar later op de dag is gepland. Heel wat hotels bieden aanvullende diensten aan, al dan niet met toeslag, om je comfort op de dag van aankomst of vertrek te verhogen: de mogelijkheid om langer in je kamer te blijven (late check-out), terbeschikkingstelling van een 'courtesy room' waar je je kan verfrissen en omkleden voor de luchthaventransfer, beveiligde bagagebewaring tot je in je kamer kan of nadat je ze hebt verlaten, enz. Deze dienstverlening is afhankelijk van plaatselijke beschikbaarheid en omstandigheden en dus niet afdwingbaar.
- Tenzij anders aangegeven zal de mondelinge voertaal van de toeristische diensten het Engels zijn
- Tenzij anders aangegeven in de beschrijving van het aanbod zijn onze diensten niet aangepast voor personen met een beperking.

- Dit aanbod kan niet worden gewijzigd en is niet terugbetaalbaar.