December

Waar te gaan op vakantie in december?

December kent twee grote reistrends. Aan de ene kant hebben we degenen die ver weg willen om van de zon te genieten en om aan de kou te ontsnappen. Aan de andere kant heb je degenen de ongeduldig op de sneeuw wachten om van de magische winterlandschappen te genieten. Dus als je jezelf afvraagt waar je in december precies heen moet, dien je allereerst een keuze te maken tussen sneeuw en zon. Ben jij meer van een paradijsachtige vakantie op een wit zandstrand of toch liever van een besneeuwde reis naar een van de bestemmingen in Europa?

Waar naartoe in Europa in december?

In december hoef je niet ver te reizen om te genieten van de magie van de eindejaarsfeesten die er snel afkomen. Voor liefhebbers van besneeuwde landschappen kunnen sommige landen in Oost-Europa een uitkomst zijn met hun bekende kerstmarkten. Wat dacht je van een citytrip in december in Praag, Wenen of Boedapest? Een citytrip in Oost-Europa in december is ideaal: je kunt de mooiste authentieke plekken van elk van deze hoofdsteden bewonderen, de magie van Kerstmis ervaren dankzij de fantastische kerstmarkten en de vallende sneeuwvlokken, en de traditionele gerechten proeven na een heerlijke dag vol van bezienswaardigheden.

Als je in december voor Europa kiest, kan dit slechts op een paar uur vliegen van huis en dat voor een zeer lage prijs. Waarom zou je dit niet doen? Ontdek snel onze citytrips in Boedapest, Praag of Wenen.
Citytrip naar Praag: ontdek te midden van alle kerstlichtjes en een feestelijke sfeer de prachtige stad Praag in Tsjechië. In december moet je gewoon naar de kerstmarkten: je wordt hier direct ondergedompeld in de sfeer van de eindejaarsfeesten en kan je enkele lokale specialiteiten proeven om weer helemaal bij te komen. Tijdens je citytrip naar Praag loop je zeker over de beroemde besneeuwde Karelsburg. Daarnaast raden we je ook aan om naar het Astronomisch uurwerk te gaan om te kunnen genieten van z'n schoonheid.
Citytrip in Wenen: ook in Oostenrijk zijn kerstmarkten een must in december. Als je plezier wilt hebben met familie of vrienden, kun je naar de ijsbaan voor het Rathaus: naast plezier heb je een ongelooflijk uitzicht op het stadhuis. Twijfel niet om een pauze te nemen in een van de cafés waar je jezelf kan opwarmen terwijl je geniet van een typisch Weense chocolademelk. Als je voor het nieuwjaarsweekend naar Wenen gaat, aarzel dan niet om ruimschoots van tevoren jouw plaatsen voor het nieuwjaarsconcert van het Filharmonisch Orkest te reserveren. Mocht het je niet lukken om kaartjes te bemachtigen, dan worden er concerten gegeven in andere theaters in de stad.
Citytrip in Boedapest: In december raden we je zeker aan om naar de thermale baden van Boedapest te gaan. De meest bekende, de Széchenyi-baden, bieden je een moment van absoluut welzijn tussen koud en warm water. Ook het gebouw waarin je je bevindt, is zeker het bezoeken waard. Wat zou Boedapest zijn zonder zijn majestueuze parlement? Je kunt het bezoeken om de koepel of de grote trap te bewonderen, maar je kunt ook geheel zicht op het gebouw krijgen door een cruise op de Donau te boeken. Tot slot onze favoriet: het Vissersbastion. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Wenen in Oostenrijk Boedapest

Hôtel Corvin Budapest 4*
Boedapest, Hongarije
Vertrek op 27/01/2023 vanuit Brussel
Hôtel Corvin Budapest 4* 4 dagen / 3 nachten Volgens beschrijving
vanaf 244all-in
/pers.
Hotel Alexander 3*
Krakau, Polen
Vertrek op 18/03/2023 vanuit Brussel
Hotel Alexander 3* 3 dagen / 2 nachten Volgens beschrijving
vanaf 348all-in
/pers.
Hôtel Mucha 4*
Praag, Tsjechië
Vertrek op 19/01/2023 vanuit Brussel
Hôtel Mucha 4* 3 dagen / 2 nachten Volgens beschrijving
vanaf 353all-in
/pers.
Hôtel Wyspianski 3*
Krakau, Polen
Vertrek op 14/03/2023 vanuit Brussel
Hôtel Wyspianski 3* 4 dagen / 3 nachten Volgens beschrijving
vanaf 358all-in
/pers.
Hôtel Unio 3*
Boedapest, Hongarije
Vertrek op 11/12/2022 vanuit Brussel
Hôtel Unio 3* 4 dagen / 3 nachten Volgens beschrijving
vanaf 379all-in
/pers.
Hôtel White Lion 4*
Praag, Tsjechië
Vertrek op 07/01/2023 vanuit Brussel
Hôtel White Lion 4* 3 dagen / 2 nachten Volgens beschrijving
vanaf 380all-in
/pers.
Hôtel Grand Ascot 4*
Krakau, Polen
Vertrek op 18/03/2023 vanuit Brussel
Hôtel Grand Ascot 4* 3 dagen / 2 nachten Volgens beschrijving
vanaf 455all-in
/pers.
Driesterrenhotel Tavistock
Londen, Groot Brittanië
Vertrek op 08/01/2023 vanuit Brussel
Driesterrenhotel Tavistock 3 dagen / 2 nachten Ontbijt
vanaf 457all-in
/pers.
Hotel Novotel London West 4*
Londen, Groot Brittanië
Vertrek op 13/01/2023 vanuit Brussel
Hotel Novotel London West 4* 3 dagen / 2 nachten Ontbijt
vanaf 460all-in
/pers.
Driesterrenhotel PrC)sident
Londen, Groot Brittanië
Vertrek op 04/01/2023 vanuit Brussel
Driesterrenhotel PrC)sident 3 dagen / 2 nachten Ontbijt
vanaf 465all-in
/pers.

Guadeloupe

Waar naartoe in december voor de zon?

Kijk je uit naar de zomer? En wat nu als je geniet van de kerstvakantie om naar de zon te vertrekken? Vele fantastische bestemmingen openen hun armen voor je gedurende de maand december. Hierbij kan je denken aan Guadeloupe of Martinique, de Dominicaanse Republiek in het Caribisch gebied, Thailand in Azië of Kenia in Afrika. In december zijn er veel mogelijkheden voor reizen naar de zon.
Kies voor een 100% ontspannende vakantie aan een paradijselijk strand voor een all inclusive reis naar Mexico of de Dominicaanse Republiek. Waan je op een wit zandstrand met een verse fruitcocktail in je hand en kristalhelder water aan je voeten... de ultieme droom toch?
Mocht je bovenal op zoek zijn naar avontuur en ontdekking, dan kies je voor een safari in Kenia. Midden in de savanne kun je tijdens je safari de beroemde Big Five zien: leeuwen, neushoorns, buffels, olifanten en luipaarden.

Tot slot kun je ontspanning en ontdekking combineren met een reis naar Thailand in december. Bezoek de weelderige tempels van Bangkok, maak een tussenstop in Ayutthaya, bewonder de historische plek Sukhotai, maar geniet ook van de stranden in het zuiden van het land. Krabi, Phuket, Koh Phi Phi, Koh Samui of de Similan-eilanden zijn ideale plekken om te ontspannen en om jouw vitamine D niveau weer helemaal op peil te brengen. De perfecte bestemmingen voor een vakantie in december.

Domaine de Gaiacs
Vertrek op 04/05/2023 vanuit Brussel
Domaine de Gaiacs 7 dagen / 5 nachten Logies
vanaf 1064all-in
/pers.
Bahia Principe El Portillo 5*
Santo Domingo, Dominicaanse Republiek
Vertrek op 04/05/2023 vanuit Brussel
Bahia Principe El Portillo 5* 7 dagen / 5 nachten All inclusive
vanaf 1186all-in
/pers.
Viersterrenhotel Occidental Caribe
Punta Cana, Dominicaanse Republiek
Vertrek op 12/04/2023 vanuit Brussel
Viersterrenhotel Occidental Caribe 7 dagen / 5 nachten All inclusive
vanaf 1210all-in
/pers.
in plaats van 1254
Caribe Deluxe Princess 5*
Punta Cana, Dominicaanse Republiek
Vertrek op 12/04/2023 vanuit Brussel
Caribe Deluxe Princess 5* 7 dagen / 5 nachten All inclusive
vanaf 1266all-in
/pers.
in plaats van 1331
Vijfsterrenhotel Barceló Bávaro Beach
-19%
Punta Cana, Dominicaanse Republiek
Vertrek op 12/04/2023 vanuit Brussel
Vijfsterrenhotel Barceló Bávaro Beach 7 dagen / 5 nachten All inclusive
vanaf 1296all-in
/pers.
in plaats van 1612
Papagayo Beach Hotel 4*
-5%
Curacao, Nederlandse Antillen
Vertrek op 11/05/2023 vanuit Brussel
Papagayo Beach Hotel 4* 7 dagen / 5 nachten Logies
vanaf 1445all-in
/pers.
in plaats van 1533

Ideeën voor een vakantie in december

Ideeën voor een vakantie in december