Febuari

Waar is er zon in februari?

Heb je op het einde van de winter dringend wat zon nodig? Zin om dit jaar je ski's om te ruilen voor een paar teenslippers? Vertrek dan in februari voordelig op vakantie naar de zon. Wat dacht je van een leuke trip met het gezin tijdens de krokusvakantie? Tijdens die periode is in enkele landen trouwens al het carnavalsseizoen van start gegaan: Het beroemde carnaval van Venetië, het indrukwekkende carnaval van Limassol op Cyprus of het bruisende Carnaval del País in Argentinië … Fun voor jong en oud verzekerd!

Oceanië, Midden-Amerika, de Caraïben … Kies voor een rondreis, een cruise of een verblijfsvakantie. De mogelijkheden zijn eindeloos om nieuwe horizonten te verkennen tijdens je vakantie in februari!

Plage de Phuket

Vakantie in de zon op een strand vol schelpjes in februari

Wie droomt er niet van om heerlijk te niksen op een strand, met de warme zon op je huid en het geluid van de golven in je oren? Nogal wat locaties zijn hiervoor de ideale bestemming:

Wit zand, kokospalmen, kristalhelder water: op Cuba vind je prachtige ongerepte en ook toeristische stranden. Ontdek ze zelf tijdens je volgende voordelige vakantie in februari!

Ook in Thailand volgen de idyllische eilanden elkaar op: Koh Lanta, Phuket, Koh Tao … Maak van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met het rijke culturele en natuurlijke patrimonium van dit ongelooflijke land.

Maak op het Afrikaanse continent kennis met de westkust van Kenia, eindeloze witte zandstranden en heerlijk water van 30 °C! Spot schildpadden, verken de lagunes en de onderwaterwereld of waag je aan uiteenlopende watersporten … Een programma vol avontuur!

Richt je blik op Midden-Amerika in februari, voor een ontspannende vakantie

In Midden-Amerika loopt het droge seizoen ongeveer van november tot maart. Op je voordelige verblijfsvakantie of rondreis in februari ben je dan ook verzekerd van ideale omstandigheden om dit deel van de wereld te bezoeken!

Een van de beste opties in deze periode is een reis naar Mexico: paradijselijke stranden, de Mexicaanse keuken en de wonderen van de Mayabeschaving op sites zoals Tulum, de piramides van Teotihuacàn enz. Waar wacht je nog op?

Ook Colombia is een uitstekende keuze voor je zonnevakantie in februari. Het is een van de minst bezochte landen van Midden-Amerika, maar beschikt over unieke ecosystemen, zoals Páramo met zijn buitengewone vegetatie! Zin om Colombia te verkennen? Dan kunnen we het nationaal park Tayrona met zijn fantastische stranden aanraden, een expeditie naar de Verloren Stad of een bezoek aan de zoutkathedraal van Zipaquira, de grootste ondergrondse kathedraal ter wereld en een nationaal monument.

De maand februari is overigens ook ideaal voor een reis naar Costa Rica. Geniet van de overweldigende natuur met bontgekleurde vogels en de vele sportmogelijkheden. Voor wie houdt van intense ervaringen, en dan vooral surfen, kunnen we in Costa Rica de beroemde kustplaats Samara warm aanbevelen!

Toucan au Costa RicaParade d'un carnaval

Februari, de carnavalsmaand!

Carnavalliefhebbers houden van kostuums, zingen, dansen, stoeten, kortom: van unieke,momenten vol plezier en gezelligheid! Maak gebruik van de krokusvakantie en dompel je onder in het feestgedruis!

Laat je in Latijns-Amerika meevoeren door het geluid van de trommels tijdens het Carnaval Del País, het grootste van Argentinië. Wedden dat de kleurrijke kostuums en praalwagens je met verstomming slaan?

Op Cyprus is het Carnaval van Limassol een van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Indrukwekkende stoeten, prachtige kostuums, voorstellingen, een versierde stad: hier beleef je een fantastische vakantie!

Het wereldberoemde Carnaval van Venetië staat bekend om zijn indrukwekkende kostuums en typische maskers. Kuier doorheen de stad op zoek naar de mooiste outfits, neem deel aan de vele openbare evenementen en beleef de tijd van je leven! Nog in Italië is er ook het Carnaval van Viareggio in Piëmont, met zijn praalwagens met karikaturen van beroemde personen. Overal in de stad zijn er wijkfeesten en voorstellingen en is er ambiance.

Op het al even kleurrijke Carnaval van Martinique is het op 'Lundi gras' de traditie dat de mannen zich als vrouw verkleden en omgekeerd. Eén dag lang worden rollen zo helemaal omgedraaid.

Naar waar op reis gaan? Seizoensgebonden ideeën om op vakantie te vertrekken.